Доиграват Шампионска лига и Лига Европа пред празни трибуни?


Доиграват Шампионска лига и Лига Европа пред празни трибуни?
Снимка: Getty Images/Guliver

1334 0

УЕФА и европейските шампионати ще се опитат да завършат националните и международните клубни турнири от сезон 2019/20. В тези си опити се очаква голяма част от оставащите футболни срещи в Европа да бъдат доиграни пред празни трибуни, като анулиране на кампанията за момента не стои на дневен ред.

Ръководният орган на футбола в Европа е насрочил видеоконференция в днешния ден, на която ще се обсъждат договорите на футболистите и летния трансферен прозорец след преминаването на пандемията от коронавирус. Според „Индипендънт“ вече са водени разговори и е взето решение за съдбата на сезон 2019/20. Всички страни са съгласни с мнението от Англия, че кампанията трябва да бъде довършена. Все повече се говори, че кулминацията на настоящия сезон – финалът в Шампионската лига ще се проведе пред празни трибуни, като същото се отнася и за финала в Лига Европа.

Също както Висшата лига, и европейските клубни турнири са поставени под сериозно финансово напрежение заради редица телевизионни права, като има вариант УЕФА да загуби милиони евро, ако срещите от Шампионска лига не бъдат изиграни. В УЕФА са наясно, че финансовата криза, която предстои да настъпи заради пандемията от коронавирус застрашава съществуването на редица тимове, които редовно взимат участие в клубните турнири на Европа. А ето кои популярни футболисти никога не са печелили Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички