Неутолим: Удивителните рекорди, към които се цели Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед (+ "черешката")


Неутолим: Удивителните рекорди, към които се цели Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед (+ "черешката")
Снимка: Getty Images

10613 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо се завърна ударно в Манчестър Юнайтед, като още в повторния си дебют демонстрира, че 36-те му години не значат нищо. Португалецът вкара две важни попадения за успеха на "червените дяволи" над Нюкасъл с 4:1. Целите пред Оле Гунар Солскяер и неговите футболисти са ясни, предвид огромният потенциал, с който разполага състава.

Самият Роналдо обаче също има няколко удивителни рекорда, които може да запише. Петкратният носител на "Златната топка" вече има премного постижения срещу името си, някои от които сякаш никога няма да бъдат подобрени, но въпреки това жаждата му за още рекорди е все така неутолима. А ето какви нови такива може да запише при повторния си престой в Юнайтед:

Най-лесният рекорд пред Роналдо изглежда този да се превърне в първия футболист, който има по 100 попадения в английската Висша лига и в испанската Ла Лига, като втората част от това е изпълнена с неговите над 300 гола за Реал Мадрид в шампионата. За да стигне трицифрени показатели и с Юнайтед, той имаше нужда от 16 гола. След 2-та срещу Нюкасъл обаче остават още 14.

Изглежда невъзможно за играч като Кристиано да не съумее да го стори в следващите два сезона, като със сигурност има амбициите да го стори още през тази кампания. А ако това се случи и дори стигне малко по-далеч, той ще доближи друго постижение.

Той може да се превърне в най-възрастния играч, който печели "Златната обувка" за голмайстор в Англия. Към момента рекорда е на Джейми Варди, който спечели приза на 33 години.

За един от другите рекорди CR7 ще трябва да почака до следващия сезон. Бившият състезател на Юнайтед Теди Шерингам вкарва хеттрик за Портсмут срещу Болтън през 2003 година, когато е на 37 години и 146 дни - най-възрастният играч, успял да вкара 3 гола в един мач от Висшата лига. Ако Роналдо отбележи хеттрик, когато и да е през следващата кампания, той ще подобри и това постижение. Любопитното е, че Роналдо е отбелязвал само един шампионатен хеттрик с "червените дяволи".

Останалите рекорди, които могат да бъдат завоювани от Кристиано, са в Европа. Ако той спечели Шампионска лига, ще се превърне в безапелационно най-успешния играч на турнира, тъй като никой друг не е печелил 6 на брой (към момента Роналдо има 5 - 1 с Юнайтед и 4 с Реал, включително 3-те поредни).

Португалецът ще се цели и в това да стане най-резултатният играч на Юнайтед в най-престижния европейски клубен турнир, като за целта има да вкарва 21 гола, с които да изпревари Рууд ван Нистелрой.

И за най-оптимистичните мечти на Роналдо - "черешката на тортата" - ако вкара общо 136 (вече 134) гола при втория си престой на "Олд Трафорд", то той ще изпревари 253-те попадения на Уейн Рууни и ще стане голмайстор номер 1 в историята на клуба.

Още по темата Кристиано Роналдо:

Гуардиола призна: Отказал ли е Роналдо от трансфер в Сити

Феминистки опитаха да разплачат Роналдо в повторния му дебют за Юнайтед

ИЗНЕНАДА: 1 260 566 души избраха Кристиано Роналдо, но негов съотборник е №1 в Англия

Юсеин Болт прогнозира до каква възраст ще може да играе CR7

В Англия си припомниха "лъхащия класа мързелив" Бербатов и легендарната му асистенция към Роналдо

"Тичай, Али, тичай": Фен чака Роналдо с часове, а накрая тича след Ламборгинито му

Грубо: Изказването на Ибрахимович за престоя на Роналдо в Юнайтед

"Като за Ферари": Личният готвач на Роналдо разкри как го храни

РАЗКРИТИЕ от личен чат на Кристиано Роналдо: Защо напусна Ювентус?

Как се замества Кристиано Роналдо за 2 секунди?

Португалски модел си спомни за секса с Роналдо, ето защо съжалява

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички