Еуфория: 1 260 566 души избраха Кристиано Роналдо, но негов съотборник е №1 във Висшата лига


Еуфория: 1 260 566 души избраха Кристиано Роналдо, но негов съотборник е №1 във Висшата лига
Снимка: Getty Images

25389 0

Часове преди старта на очаквания с огромен интерес мач между Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, завършил с успех за "червените дяволи", от профила на популярната игра "Fantasy Premier League" разпространиха данни за това колко души са решили да изберат за капитан на своя тим Кристиано Роналдо

Малко пояснения - в тази игра всеки запалянко може да избере 15 футболисти (11 титуляри + 4 резерви), с които започва сезона и във всеки следващ кръг от английското първенство "мениджърите" могат да правят промени в своите състави. Представянето на всеки играч в реалния свят носи определен брой точки!

С оглед на паузата за световните квалификации на националните отбори, феновете на английския футбол имаха дълго време за размисъл за това как да построят своите отбори за 4-ия кръг на Острова. 

Завръщането на Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд" пък накара привържениците да се чудят до последно дали да го вземат в своите отбори и дали да го направят капитан (CR7 е най-скъпият футболист в играта, заедно с Мохамед Салах, а точките на избрания за капитан играч се удвояват след края на кръга).

Според изнесените данни от "Fantasy Premier League" 1 260 566 души са решили да гласуват доверие на Кристиано. Още по-интересното обаче е, че не португалецът е изборът за капитан на най-много "мениджъри"!

Пред него, на второ място, e съотборникът му Бруно Фернандеш - 1 369 019 фенове са го направили капитан в своя отбор. На първо място е египтянинът Мохамед Салах, който е предпочетен от 1 748 362-ма души. 

Първото място на Салах не е изненадващо, тъй като утре (12 септември) мърсисайдци гостуват на Лийдс и се очаква много резултатен двубой!

"Fantasy Premier League" е най-популярната игра от този вид във футболния свят. Всяка година милиони запалянковци се състезават помежду си, а през 2020 г. един българин дори се класира на 1-во място след края на сезона, но титлата му бе отнета заради расистки скандал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички