Феминистки опитаха да вгорчат дебюта на Роналдо за Манчестър Юнайтед


Феминистки опитаха да вгорчат дебюта на Роналдо за Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

3780 0

Феминистката група Level Up проведе акция срещу Кристиано Роналдо по време на 4-ия кръг на английската Висша лига Манчестър Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед, съобщи BBC News. По време на мача самолет с банер прелетя над полето на "Олд Трафорд". Надписът гласеше: „Повярвайте на Катрин Майорга“.

Така активистите на движението решиха да напомнят на обществеността за обвиненията, повдигнати от Майорга срещу играча на „червените дяволи“. Жената твърди, че Роналдо я е изнасилил през 2009 г. в Лас Вегас. Самият спортист отрече обвиненията.

През 2010 г. двете страни сключиха споразумение за неразкриване на информация и Роналдо плати на Майорга 375 000 долара за мълчание. Както уверяват адвокатите на футболиста, тази сделка „в никакъв случай не е признаване на вина“. Според правозащитници Роналдо се е съгласил да плати, за да осуети опитите да се унищожи репутацията му. През 2018 г. Майорга се опита да възобнови делото. Според адвоката й момичето е вдъхновено от движението #MeToo. А ето как майката на Роналдо коментира обвиненията на американката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички