Интер - Порто и РБ Лайпциг - Манчестър Сити: Време е за последните два 1/8-финала в Шампионска лига!


Интер - Порто и РБ Лайпциг - Манчестър Сити: Време е за последните два 1/8-финала в Шампионска лига!
Снимка: Getty Images

1939 0

Във вечерта на 22 февруари (сряда) ще се изиграят последните два мача от първите 1/8-финални битки в турнира Шампионска лига - Интер е домакин на Порто, а Манчестър Сити гостува на РБ Лайпциг!

Интер - Порто (22:00 ч.)

В груповата фаза на надпреварата Интер остана много далеч от първото място, което по категоричен начин бе завоювано от Байерн Мюнхен. Двете поражения за "нерадзурите" дойдоха именно от баварския колос, но те се справиха с конкуренцията на Барселона за второто място в Група С. В същото време Порто записа страхотен финален щурм - "драконите" бяха с нула точки след два мача, но спечелиха групата си с актив от 12 пункта след победи над Атлетико Мадрид, Байер Леверкузен и Брюж.

Предстоящите две срещи ще са първи между двата тима в ШЛ от 2005 година насам, когато те се срещнаха първо на осминафинал, а след това и в груповата фаза на новия сезон. Равносметката от тези сблъсъци е 2-1 победи в полза на италианците!

Интер и Порто са два от отборите в осминафиналите на турнира, които се намират в най-добра форма след края Мондиал 2022. Успехите в техния актив преобладават, като "драконите" не спечелиха само веднъж в този период, а поредните им победи вече са 10. Грешките за Интер са повече, но все пак и тимът се подвизава в по-силно първенство. "Нерадзурите" взеха победи над Наполи и Милан през новата година, а за последно спечелиха с 3:1 домакинството си на Удинезе.

РБ Лайпциг - Манчестър Сити (22:00 ч.)

През есента РБ Лайпциг се представи добре в Група F, макар че стартира с две поражения. Последните четири мача - с Шахтьор Донецк, Селтик и Реал Мадрид бяха спечелени. Едва ли някой се е съмнявал, че Манчестър Сити няма да се класира за осминафиналите. "Гражданите" инкасираха само два гола и не загубиха нито веднъж при четири успеха над Копенхаген, Севиля и Дортмунд.

В тази двойка има ясно изразен фаворит, но всяка година немците трупат все повече европейски опит и са способни да заплетат интрига преди реванша на Острова. Предстоящите срещи няма и да са първи между тези съперници - през сезон 2021/22 те бяха в една група и размениха домакински победи - 6:3 в Манчестър и 2:1 в Лайпциг.

И двата отбора се намират в добра форма - РБ Лайпциг спечели в четири от седемте си мача през новата година, а за последно разби Волфсбург с 3:0 като гост. Така "биковете" запазиха петата си позиция в Бундеслигата и вече са на само четири точки от върха. Манчестър Сити пък за кратко бе лидер в английската Висша Лига, след като победи основния си конкурент за титлата Арсенал и то в Лондон. През уикенда обаче "небесносините" изненадващо се провалиха при равенство 1:1 като гост на Нотингам!

Резултати от 1/8-финалите в ШЛ до момента:

ПСЖ 0:1 Байерн Мюнхен

Клуб Брюж 0:2 Бенфика

Милан 1:0 Тотнъм

Айнтрахт Франкфурт 0:2 Наполи

Борусия Дортмунд 1:0 Челси

Ливърпул 2:5 Реал Мадрид

22:00 ч. Интер - Порто

22:00 ч. РБ Лайпциг - Манчестър Сити

*Четете всички последни новини от Шампионска лига в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички