Челси се скъса да пропуска и бе наказан жестоко от Борусия Дортмунд в Шампионска лига (ВИДЕО)


Челси се скъса да пропуска и бе наказан жестоко от Борусия Дортмунд в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4093 0

Борусия Дортмунд стигна до победата над Челси в първия осминафинал между двата тима в Шампионска лига. Момчетата на Един Терзич се наложиха с минималното 1:0 на "Сигнал Идуна Парк".

Единственото попадение в мача падна през втората част в 63' и бе дело на младока Карим Адейеми, след като Борусия организира чудесна контраатака и наказа своите опоненти.

Може да се каже, че Челси доминираше през по-голямата част от мача. Много възможности за "сините" бяха "профукани" от Жоао Феликс, който дори нацели и гредата в 38-ата минута.

Вратарят на Борусия Дортмунд - Грегор Кобел, също трябва да бъде похвален за изявите си. 25-годишният швейцарец направи няколко чудесни намеси, предотвратявайки попадения на Калиду Кулибали и на Енцо Фернандес в самия край, за да запази преднината на "жълто-черните".

Всичко ще се реши на реванша на седми март в Западен Лондон на "Стамфорд Бридж".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лондончани бяха по-активни в началните минути. Борусия нямаше отговор на скоростта на Жоао Феликс и Михайло Мудрик в предни позиции и трудно се справяше с бързите атаки на Челси. След десетата минута обаче домакините се поуспокоиха и навлязоха в половината на "сините", но не създадоха нищо по-опасно пред Кепа.

В 27-ата минута се стигна до най-чистото положение в мача. Юлиан Брандт намери по чудесен начин Себастиан Алер в наказателното поле, но ударът на нападателя мина встрани от вратата на Кепа. Последваха две възможности пред Жоао Феликс и Челси. При първата ударът му бе блокиран, а след това той стреля над рамката на Кобел.

В 38' късметът спаси "жълто-черните". Кай Хаверц бе изведен в половината на Борусия. Там той надигра Никлас Сюле 1 на 1 и предостави топката на Жоао Феликс. Португалецът финтира противников футболист, остана сам срещу Кобел, но ударът му се озова право в напречната греда. 2 минути преди края на първата част Брандт предостави топката на Мариус Волф, но неговият шут бе неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Челси установи доминация в началото на втората част. Момчетата на Потър контролираха срещата и създадоха няколко добри положения. Най-близо до гола обаче бе Рийс Джеймс в 55-ата минута. Десния бек нанесе много техничен шут от пряк свободен удар, който максимално затрудни Кобел, но стражът направи плонж и предотврати гол във вратата си.

Въпреки доминацията си Челси бе неприятно изненадан на контраатака. След ъглов удар пред вратата на Кобел домакините организираха бърза контраатака. В предни позиции бе изведен Карим Адейеми, който надбяга Енцо Фернандес, а след това мина през Кепа и добави топката в опразнената врата. 1:0 за Борусия.

Video edited on Kapwing

Челси се вдъхнови след допуснатия гол. В 78-ата минута Калиду Кулибали нанесе туповен изстрел, който обаче бе спасен от Кобел. Топката обаче продължи хода си към вратата, но там се намеси Емре Джан, който с изчистване предотврати сигурен гол. 6 минути по-късно Жоао Феликс имаше шанс да отбележи, но отново намеса на стража на "жълтата подводница" направи разликата.

СЪСТАВИ

Борусия Дортмунд: Кобел, Шлотербек, Йозкан, Алер, Герейро, Волф, Бранд, Белингам, Джан, Зюле, Адейеми

Челси: Арисабалага, Силва, Чилуел, Джеймс, Кулибали, Енцо Фернандес, Лофтъс-Чиик, Хаверц, Зиеш, Мудрик, Феликс

ПРЕДИ МАЧА

Борусия Дортмунд си спечели правото да играе на осминафинал, след като завърши втори в група "G", където бяха още отборите на Манчестър Сити, Севиля и Копенхаген. "Жълто-черните" спечелиха 2 мача, загубиха 1 и записаха 3 равенства.

От другата страна, Челси бе първенец в своята група "E". Момчетата на Греъм Потър се справиха с Милан, Ред Бул Залцбург и Динамо Загреб, записвайки 4 победи, 1 равенство и 1 загуба.

Любопитното е, че в исторически план тези два отбора не са се срещали един срещу друг никога в елитните европейски турнири. Възпитаниците на Един Терзич се намират в брилянтна форма и са с пет победи от последните си пет мача. Футболистите на Греъм Потър обаче са се радвали и на по-добър период, тъй като в момента са в серия от 3 поредни равенства, като имат по още 1 загуба и успех в последните си пет.

Главен арбитър на двубоя ще бъде испанецът Хесус Мансано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички