Бенфика се разправи с Брюж в Белгия и си осигури комфортен аванс преди реванша


Бенфика се разправи с Брюж в Белгия и си осигури комфортен аванс преди реванша
Снимка: Getty Images

2975 0

Белгийският гранд Брюж загуби у дома от Бенфика в първата среща между двата тима от 1/8-финалната фаза на Шампионска лига. Гостите се наложиха с 2:0 и си осигуриха комфортна преднина преди реванша в Португалия.

Момчетата на Роджър Шмидт надделяха с 2:0 като гост и до голяма степен си осигуриха участие на 1/4-финалите в турнира. Попаденията бяха дело на Жоао Марио от дузпа в 51' и Давид Нереш в 88'.

Брюж също имаше своите шансове за отбелязване на гол, но добри намеси на стража Влаходимос и чудесна игра в защита на Бенфика предотвратиха попадения в тяхната врата.

Реваншът на "Ещадио Да Луз" ще бъде на седми март.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините установиха контрол в началото на срещата. Тажон Бюканън можеше да отркие още в петата минута, но страхотно спасяване на Влаходимос предотврати сигурен гол във вратата на португалците.

Антонио Силва получи чудесен пас в наказателното поле. Футболистът се надвиси над всички, но ударът му с глава мина на сантиметри над напречната греда на Симон Миньоле.

В 37-ата минута Гонсало Рамош също бе близо до това да се разпише, но ударът му с глава премина над напречната греда. В самия край на първата част Денис Одой вкара топката във вратата на Влаходимос, но попадението бе отменено поради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Стартът на втората част бе чудесен за Бенфика. Първо, в 46-ата минута Гонсало Рамош пропусна страхотен шанс за гол, а след това - 5 минути по-късно гостите получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение в наказателното поле. Зад топката застана Жоао марио и не сгреши - 1:0 за Бенфика.

Последваха силни минути за Брюж, но защитата на гостите успяваше да издържи на нападенията на домакините. Около 60-ата минута стартира сериозна битка за центъра на терена.

Давид Нереш сложи точка на спора в 88'. Бившият футболист на Аякс се възползва от грешка в отбраната на белгийците, запази спокойствие и добави топката във вратата на Миньоле за 2:0.

СЪСТАВИ

Брюж: Миньоле, Мата, Мехеле, Хендри, Бюканън, Ванакен, Одой, Онедика, Мейер, Ланг, Сова

Бенфика: Влаходимос, Грималдо, Отаменди, Антонио Силва, Бах, Флорентино, Чикиньо, Жоао Марио, Рафа Силва, Аурснес, Гонсало Рамош

ПРЕДИ МАЧА

Спокойно можем да наречем Брюж приятната изненада на тазгодишното издание на турнира. Белгийският тим опроверга очакванията и завърши на второ място в група "B", където бяха още тимовете на Порто, Байер Леверкузен и Атлетико Мадрид.

Бенфика също успя да изненада мнозина и спечели група "H", изпреварвайки грандове като ПСЖ, Ювентус и последния в четворката - Макаби Хайфа.

Отборът на Бенфика се намира в чудесна форма. Португалците са спечелили 4 от последните си 5 срещи във всички турнири. Брюж не се намира в добра серия, тъй като има 4 ремита и само 1 успех от последните си пет във всички състезания.

За реда на терена ще отговаря италианският рефер Давиде Маса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички