Дуото Кварацхелия-Осимен отново е на висота и Наполи лети в Шампионска лига (ВИДЕО)


Дуото Кварацхелия-Осимен отново е на висота и Наполи лети в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3367 0

Наполи спечели първия осминафинал в Шампионска лига при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт с 2:0. В герои за “партенопейците“ се превърнаха Осимен и Ди Лоренцо, които на практика вкараха по попадение през двете полувремена – 40-та и 65-та минута на двубоя.

Други отличителни моменти от двубоя бяха спасената дузпа от Кевин Трап на Хвича Кварацхилия още преди първия гол в мача – 36-тата минута, докато голямата звезда на домакините Коло Муани бе изгонен с директен червен картон в 58-ата минута след грубо нарушение.

Междувременно секунди след попадението на Осимен самият той реализира еднакъв на този от по-рано, но той бе отменен поради засада.

Потенциалният шампион на Италия тотално надигра носителя на Лига Европа от миналата кампания, като след преимуществото в състезателите на терена тотално взе надмощие и по късмет „орлите“ не допуснаха още попадения до последния съдийски сигнал.

Гостите контролираха топката в 65% от времето на целия двубой, а междувременно разликата в създадените голови положения между двата тима бе повече от внушително – 15 срещу 5 в полза на състава на Спалети.

Първо полувреме:

Двата тима започнаха по различен начин срещата, след като гостите контролираха кълбото през по-голяма част от времето, докато Коло Муани можеше да открие за домакините още преди да са изтекли пет минути. 

Разбъркване прати топката във френския национал, който прояви креативност и стреля от малък ъгъл, но опитът му премина покрай десния стълб на вратата на Мерет.

След изминаването на първия четвърт час гостите отговориха с две стрелби, при втората от които се стигна до ключова намеса на Трап. Тогава мерникът си пробва Кварацхелия, а немският страж изби в корнер.

В 34-ата минута се стигна до кошмар за домакините, след като се стигна до дузпа за Наполи. Изключително закъсняла намеса на Бута бе наказана от главния арбитър, тъй като футболистът вместо да избие кълбото - срещна крака на Осимен.

С изпълнението се нагърби Кварацхелия, но Трап изби опита му от долния ляв ъгъл.

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Големият герой за Наполи през кампанията - Виктор Осимен, реализира 20-ото си попадение по време на сезона, след като се възползва от грешка в отбраната на домакините и чудесната асистенция от десния фланг на Лозано! 0:1!

Video edited on Kapwing

Броени секунди след попадението именно Виктор Осимен реализира абсолютно същия гол като първия в двубоя, но той бе отменен поради засада. 

Второ полувреме:

Възпитаниците на Лучано Спалети бяха близо до удвояването на разликата още в 56-ата минута, когато Кварацхелия бе чудесно изведен по левия фланг, но Трап се справи с него, след като скъси ъгъла. 

След 120 секунди ситуацията за домакините се влоши, тъй като голямата звезда на домакините - Коло Муани се опита да играе с топката, но в крайна сметка извърши грубо нарушение и бе изгонен с директен червен картон.

ГОЛ! Чудесна комбинация между Кварацхелия и Ди Лоренцо удвои преднината за възпитаниците на Лучано Спалети, които са по-активни пред една от двете врати до този момент. Грузинецът асистира по страхотен начин към италианеца, който по красив начин матира Трап! 0:2!

Video edited on Kapwing

В 72-рата минута Ангиса бе близо от седнало положение да оформи класическата разлика в двубоя, но кълбото премина на сантиметри покрай десния страничен стълб.

След десетина минута Камада се нагърби с опит да намали разликата в резултата, но отправения удар бе спасен от Мерет. Това бе едва пето голово положение за домакините, докато гостите вече бяха минали кота "15".

Стартови състави:

Айнтрахт: Трап, Бута, Н'Дика, Тута, Макс, Камада, Якич, Соу, Линдстрьом, Коло Муани, Гьотце

Наполи: Мерет, Оливера, Ким, Рахмани, Ди Лоренцо, Желински, Лоботка, Ангиса, Кварацхелия, Лосано, Осимен

Преди мача:

Двата тима нямат особено богата история в съперничества между тях, като това ще е едва третия двубой. Последните им срещи са от миналия век, когато през 1994 година в 1/8-финалите на Купата на УЕФА жребият отново ги среща един срещу друг, а германският тим записва две победи с по 1:0.

Този път Наполи влиза с леко предимство в сблъсъка, според букмейкърите, а извън сметките изглежда остава само Распадори. За домакините отсъстващите са трима, двама от които определяни като сигурни - Дина Ебимбе и Вениг.

Италианският тим влиза в сблъсъка с пет поредни победи в Серия А и има изключителна преднина пред останалите тимове в надпреварата, докато Айнтрахт е в колеблива форма и има три победи, загуба и равенство в последните пет двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички