Сантиметри разделиха ПСЖ от реми срещу Байерн в Париж (ВИДЕО)


Сантиметри разделиха ПСЖ от реми срещу Байерн в Париж (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

16713 0

Байерн Мюнхен победи ПСЖ с 1:0 като гост на "Парк де Пренс" в първия 1/8-финален сблъсък от Шампионска лига. Единственото попадение падна в 63' на срещата и бе дело на юношата на парижани - Кингсли Коман. 

Баварците владееха срещата от началните ѝ минути и имаха няколко добри положения през първата част. Ударът бе нанесен в средата на второто полувреме след хубава комбинация между Чупо-Мотинг, Алфонсо Дейвис и Коман, който от движение стреля, а Донарума не успя да се справи със силата на удара и пропусна топката под себе си. 

Килиан Мбапе се появи в игра, а две негови попадения бяха отменени в рамките на 7 минути, като второто бе буквално за сантиметри и бе използвана новата полуавтоматична технология за засада, която бе представена на Световното първенство в Катар. 

Баварците завършиха срещата с 10 човека, след като Бенжамен Павар трябваше да направи нарушение срещу нахлуващия Лионел Меси в 91', а това означава, че ще пропусне реванша в Мюнхен, който е след две седмици в Мюнхен на "Алианц Арена". 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да измине и минута от началото, Чупо-Мотинг отправи първия удар в срещата. Той се освободи много добре за стрелба от средна дистанция, но топката премина в страни от вратата. Последва ново опасно центриране от страна на Кансело за централния нападател на баварците, но пасът се оказа прекалено дълъг. 

ПСЖ се опита да организира атака, открадвайки топката в центъра на терена, а Лионел Меси се опита да изведе Неймар, но бразилецът се оказа прекалено бавен и защитата на гостите се справи. В 14' домакините успяха да се доберат до наказателното поле на съперника и Меси опита да направи много труден удар от въздуха, но защитата на Байерн реагира много добре. 

В 27' Мусиала излезе от дълбочина и само правилната преценка на Серхио Рамос успя да спаси Донарума от удар към вратата му. С последвалия корнер Упамекано стреля високо над вратата. Кингсли Коман също се отчете с пропуск 10 минути преди края на първата част, след като успя да се освободи на границата на наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, като кълбото профуча покрай стража на ПСЖ, който добре бе затворил ъгъла си. 

В 45' Лионел Меси си спечели пряк свободен удар близо до дъгата на наказателното поле. Той бе изпълнен от самия него, но единствено нацели "червената" стена пред себе си. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Парижани стартираха много по-добре тази част, а в 50' Неймар изпусна най-добрата възможност за тима си. Маркиньос се освободи по крилото и подаде, но бразилецът не успя да преодолее защитник на Байерн, който изчисти в корнер. 

ГОЛ! По-настоятелната игра на баварците даде резултат в 53'. Чупо-Мотинг успя да се пребори за топката на левия фланг, след което подаде за Алфонсо Дейвис, който влезе на мястото на Кансело. Той асистира на бившия футболист на ПСЖ - Кингсли Коман, който не се поколеба да стреля в движение, а топката мина през Донарума, който може да бъде винен за попадението. 

Video edited on Kapwing

Веднага след това Галтие пусна в игра Килиан Мбапе, който не бе готов да започне от първата минута, а късмета си от далечна дистанция опита Кимих, но прекалено оптимистично. Чупо-Мотинг опита един много красив удар със странична ножица, но този път Донарума бе безгрешен и улови топката. 

Кингсли Коман имаше възможност за втори гол, но силният му шут нацели градата, а Бенжамен Павар отново накара стража на ПСЖ да спасява след последвалия корнер. 

В 76' парижани показаха истинското си лице и скоростта, с която разполагат, като първо Неймар опита удар, който бе спасен, а след това при добавката Килиан Мбапе не сбърка, но попадението бе отменено заради засада. 

В 83' втори гол на суперзвездата на парижани бе отменен, но този път засадата беше на Мендеш, който асистира на Мбапе. Буквално сантиметри разделиха ПСЖ от изравнителния гол. Веднага след това Лионел Меси излезе на дузпата абсолютно свободен, но ударът му уцели защитник и излезе в корнер. 

В първата минута на добавеното време баварците останаха с човек по-малко, след като Бенжамен Павар си изкара втори жълт картон за нарушение срещу Меси на сантиметри от наказателното поле. От прекия свободен удар не излезе нищо по-специално.

ПСЖ: Донарума, Хакими, Рамос, Маркиньос, Мендеш, Заир-Емери, Данило, Верати, Солер, Меси, Неймар

Байерн Мюнхен: Зомер, Кансело, Упамекано, Де Лихт, Павар, Горецка, Кимих, Коман, Мусиала, Сане, Чупо-Мотинг

ПСЖ - Байерн Мюнхен по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала от Шампионска лига?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

2023-та година не е особено успешна за ПСЖ до момента, като отборът е загубил четири пъти до момента. Освен това влиза в този мач с две поредни загуби - нещо, което не му се бе случвало от 11 месеца. Кристоф Галтие пък призна, че е притеснен от контузиите на Верати, Меси и Мбапе, но почти със сигурност последните двама ще вземат участие.

Това е едно от най-често срещаните съперничества в последните години, като ПСЖ и Байерн са играли пет пъти в официални мачове в последните шест години (2 победи за ПСЖ, 3 успеха за Байерн - нито едно равенство).

Парижани са единственият отбор в квалификациите, който до момента не е имал "суха" мрежа. Въпреки това могат да се похвалят, че са вкарали във всеки (с изключение на един) от последните си 32 мача у дома в Шампионска лига. Изключението идва в мача с Байерн от април 2021 година (0:1).

Последният случай, в който баварците спечелиха първите си седем мача в турнира, триумфираха и с трофея (сезон 2019/20). Засега са на серия от шест.

Байерн не е губил осминафинален мач в Шампионска лига като гост от над 10 години (6 победи и 4 равенства). Освен това последните три мача между тези опоненти в Шампионска лига се печелят от гостите.

Неймар се представя успешно срещу този съперник и има 4 гола и 3 асистенции в 7 мача. Ерик Максим Чупо-Мотинг пък се изправя срещу бившия си тим - той вкара и в двата случая през сезон 2020/21 за баварците срещу парижани.

ПСЖ се представя успешно срещу отбори от Германия, като е продължил в пет от шест случая в елиминации срещу тимове от страната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички