Милан взе аванс преди визитата в Лондон, но шансовете пред Тотнъм в Шампионска лига остават (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Милан взе аванс преди визитата в Лондон, но шансовете пред Тотнъм в Шампионска лига остават (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

4836 0

Милан спечели първия осминафинал срещу Тотнъм от настоящия сезон 2022/23 в Шампионска лига, след като Брахим Диас направи разликата между двата отбора на „Джузепе Меаца“. Той реализира единственото попадение в двубоя, което падна в 7-ата минута на срещата.

По този начин „росонерите“ спечелиха за първи път срещу Тотнъм, като това се случи в седмия двубой между двата тима във всички турнири през годините. Реваншът в Лондон е на осми март, като шампионът на Италия единствено може да съжалява, че ще влезе в срещата със само гол аванс.

Причината е, че на практика възпитаниците на Пиоли контролираха кълбото през по-голяма част от времето и още по-важното – пропуснаха изключително чисти положения в рамките на секунди през последната четвърт от двубоя. В „грешници“ за Милан се превърнаха Де Кетеларе и Чиао, които опитаха да засекат с глава във вратата на Форстър, но мерниците им не бяха достатъчно точни.

Едно от най-интересните положения за гостите бе още през първата част, когато в последните секунди Сон напредна с рейд, а атаката завърши в напречната греда, но се оказа, че още при подаването към азиатеца е имало засада.

Вижте ГАЛЕРИЯ от Милан - Тотнъм!

Първо полувреме:

Сблъсъкът между двата тима започна по възможно най-добрия начин за домакините, след като успяха да поведат след едно от първите си опасни положения.

Попадението падна в 7-ата минута, когато Тео Ернандес първоначално стреля, а Форстър отрази. Кълбото обаче попадна в Диас, Форстър отново спаси, но добавката от бившия футболист на Реал Мадрид бе достатъчна за откриващото попадение в двубоя.

Video edited on Kapwing

В следващите минути и двата отбора пробваха да създадат нещо интересно пред противниковите врати, а гостите дори получиха две статични положения пред наказателното поле на Милан. 

"Шпорите" не се възползваха от ситуациите си, а те бяха по три и за двата тима, като една от тези на Тотнъм завърши с удар извън рамките на вратата.

В последните секунди от редовното време за първата част Сон бе изведен и атаката завърши с удар в напречната греда, но скоро след това бе отсъдена засада. 

Второ полувреме:

Първите 15 минути от втората част донесоха нещо познато за двата тима - повече контрол на топката от домакините, докато Тотнъм продължаваше да търси изравнително попадение.

Около 60-ата минута Сон опита да създаде нещо креативно от поредното статично положение пред вратата на Татарушану. В крайна сметка руменецът се намеси успешно, но и се контузи. Първоначално той успя да продължи игра. 

В 77-ата минута Де Кетеларе пропусна да влезе в двубоя с попадение, след като с влизането си на терена Жиру свали центриране към току-що появилия се, но той с глава не успя да матира Форстър.

Секунди по-късно същото стори и Чиао, който се възползва от центиране на Леао, но също с глава не успя да стори нужното, за да удвои аванса на домакините. 

Стартови състави:

Милан: Татарушану, Тиау, Калулу, Кяер, Eрнандес, Салемакерс, Крунич, Тонали, Диас, Жиру, Леао

Тотнъм: Форстър, Eмерсон Роял, Ромеро, Дайър, Ленгле, Скип, Сар, Кулушевски, Перишич, Сон, Кейн

Преди мача:

Двата тима са се срещали едва два пъти от началото на века, като това се случва отново на осминафиналите в надпреварата, но през 2011 г. Тогава Тотнъм излиза краен победител, след като печели визитата си с 1:0, а в Лондон се получава нулево равенство. 

В последствие отборите отново се срещат през 2015 г. и 2018 г., но тогава двубоите са от турнири с приятелски характер. "Шпорите" се налагат на два пъти - 1:0 и 2:0. Днес те са по-скоро в ролята на аутсайдер, смятат букмейкърите.

Именно и за "белите" Антонио Конте няма да може да разчита на петима, сред които са Лорис, Бентанкур и Хойберг. Бройката за домакините е същата, а там попадат Ибрахимович, Менян и Флоренци. 

Двата тима влизат по коренно различен начин в двубоя, след като Милан победи в последния си мач Торино след четири поредни загуби. Междувременно Тотнъм загуби за последно от Лестър с 1:4, което сложи край на три поредни победи, последната от които над Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички