Треньорът на Лайпциг за Холанд: Полудява, когато усети гола и няма да се спре пред нищо


Треньорът на Лайпциг за Холанд: Полудява, когато усети гола и няма да се спре пред нищо
Снимка: Getty Images

1709 0

Нападателят на РБ Лайпциг - Кристофър Нкунку, е под въпрос дали ще вземе участие в 1/8-финала в Шампионска лига в сряда срещу Манчестър Сити. Това потвърди мениджърът на немския тим - Марко Роуз, на пресконференцията преди двубоя.

Нкунку, който влезе от резервната скамейка при победата на Лайпциг с 3-0 срещу Волфсбург в събота след тримесечна пауза поради контузия, получена в тренировъчния лагер на Световното първенство на Франция, не можа да направи пълна тренировка във вторник.

"Тялото му даде знак малко след мача с Волфсбург. Сега обаче ще видим през следващите 24 часа как ще се чувства и дали ще може да вземе изобщо участие в двубоя.  Разбира се, това е наше голямо желание, но не искаме да поемаме никакви рискове, защото имаме много други двубои след това". Роуз потвърди, че Лайпциг ще бъде и без полузащитника на Испания - Дани Олмо, който не успя да се възстанови от мускулна травма.

"Манчестър Сити е сред най-добрите отбори в света"

Докато Олмо определено ще пропусне мача, Сити ще бъде без един от най-важните си играчи в халфовата линия Кевин де Бройне, който не е в състава за мача. Според Роуз това няма да е от ключово значение за Сити, като направи един куп комплименти на Ерлинг Холанд.

"Неговият манталитет е луд. Когато усети гола, той полудява и няма да се спре пред нищо, за да отбележи. Той е играч от световна класа и играе в един от най-добрите отбори, които имаме в световния футбол.

Утре играем срещу един от най-добрите отбори и искаме да го направим с кураж, възползвайки се от възможността, която имаме. Мачът ще бъде труден, но всичко е възможно. Ако излезем като отбор и с феновете ни зад нас, можем да постигнем големи неща. Заедно сме по-силни", категоричен бе наставникът на Лайпциг.

А какъв странен навик при хранене има Холанд - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички