Ливърпул подразни Реал с 2 бързи гола, но мадридчани нанесоха съкрушителна загуба


Ливърпул подразни Реал с 2 бързи гола, но мадридчани нанесоха съкрушителна загуба
Снимка: Getty Images

15740 0

Реал Мадрид и Ливърпул напълно оправдаха очакванията за "горещ" сблъсък на 1/8-финалите в Шампионска лига. "Белия балет" победи с гръмкото 2:5 на "Анфийлд", но трябваше да се справя с шока от началните минути на двубоя, когато изоставаха с 2:0. Дарвин Нунес (4') и Мохамед Салах (14') се разписаха за домакините. Винисиус и Карим Бензема с по два гола, както и Едер Милитао пък донесоха победа за Реал в първия двубой. Реваншът в Мадрид ще е на 15 март.

Карло Анчелоти трябваше да прави принудителна смяна още в 27', когато Алаба се контузи и на негово място влезе Начо. Тази промяна обаче донесе повече стабилност в защитата на мадридчани, които постепенно наложиха контрол в двубоя, като през втората част не допуснаха Ливърпул да ги затрудни по никакъв начин.

Въпреки загубата, днешната среща е историческа за Мохамед Салах, който с гола си се превърна в най-добрия голмайстор на Ливърпул в Европа за всички времена. Египетският национал има 42 гола, като задмина легендата Стивън Джерард.

Първо полувреме

Мърсисайдци показаха, че няма да губят никакво време и се хвърлиха в атака от самото начало. Още в 4' отборът на Юрген успя да открие резултата с великолепен гол и да хвърли в смут Реал Мадрид.

Атаката започна с отличното подаване на Александър-Арнолд през халфовата линия на Реал Мадрид. Байчетич задържа топката преди Салах да нахлуе по десния фланг. След това нападателят завъртя ниско центриране към Нунес, който брилянтно, с пета, прати топката покрай Куртоа, за да подлуди публиката на "Анфийлд".

 

Срещата продължи на много високи обороти, като в средата на терена почти не се играеше. В 12' Родриго опита да застраши вратата на Алисон, но топката мина покрай вратата. Веднага след това Салах стреля от наказателното поле, но неточно.

Две минути по-късно, в 14', египетският национал все пак се разписа след голяма грешка на Тибо Куртоа. Белгиецът не успя добре да овладее топката и Салах веднага се възползва за 2:0. С този гол Салах вече е топ голмайсторът на Ливърпул в Европа за всички времена.


Реал Мадрид продължи да "подарява" топката на своя съперник с много грешки в отбраната си. Точно, когато изглеждаше, че възпитаниците на Анчелоти няма как да отбележат обаче се появи Винисиус.  

Ливърпул даде твърде много пространство на крилото на Реал Мадрид, а бразилецът се потруди мърсисайдци да страдат. Винисиус направи няколко докосвания, за да се нагоди в удобна позиция преди да нанесе брилянтен удар покрай Алисон в далечния ъгъл.

 

В 26' се стигна до нова неприятност за Карло Анчелоти. Принудително напусна терена Алаба, който даде знак, че не може да продължи двубоя. На негово място влезе Начо, който вече има 300 мача с екипа на "белия балет".

В 31' Винисиус имаше нов шанс пред себе си, като отново стреля в далечния ъгъл, но този път не се разписа. Реал постепенно започна да стабилизира играта си и да гледа по-смело в атака. Головото шоу на "Анфийлд" продължи и в 36', когато Алисон "видя" от колегата си Куртоа и направи огромна грешка.

Байчетич загуби топката в средата на терена и Реал Мадрид се опита да пробие чрез Валверде, но пасът му към Винисиус бе неуспешен. Гомес върна към Алисон, но Винисиус не се отказа и притисна стража на Ливърпул, който ритна топката право към крилото на Реал. Обратният пас към Гомес така и не беше успешен, а топката премина над Алисон и влезе в мрежата.


В 44' Александър-Арнолд стреля опасно от фаул пред наказателното поле, но този път Куртоа бе стабилен. Още в следващата атака Реал можеше да стигне до пълен обрат. Винисиус направи бърза атака, като в наказателното поле пусна топката успоредно към Родриго, който от съвсем близко разстояние не се разписа. Ключова намеса имаше Робъртсън, който изби малко пред голлинията.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част продължи да следва зададения тон, както първите 45 минути. Ливърпул намали значително темпото, докато Реал го вдигна, а грешка в защита на мърсисайдци доведе до пълен обрат. В 47' Модрич центрира от пряк свободен удар в наказателното поле. Там Милитао бе оставен напълно необезпокояван и с глава се разписа за 2:3.

 

В 53' домакините имаха претенции за дузпа. Възпитаниците на Клоп видяха фаул на Начо срещу Нунес, но сигнал не последва. 2 минути след това Реал нанесе четвърти удар. Бензема стреля от границата на наказателното поле и след рикошет в Джо Гомес - топката попадна в мрежата на Алисон.

 

В 59'  Ливърпул поиска още една дузпа за игра с ръка на Карвахал, когато Гакпо центрира отляво. ВАР провери ситуацията и не последва сигнал. Без никакво съмнение Реал наложи тотален контрол над играта, като не оставяше почти никакви шансове за мърсисайдци.

В 67' Карим Бензем отбеляза второто си попадение в двубоя, с което резултатът вече наподоби истински разгром. Фабиньо подари топката на Модрич в средата на терена. Хърватският национал дриблира напред, преди да пусне към Винисиус, който на свой ред отклони топката към Бензема. Нападателят заобиколи Алисон, преди да прати топката покрай защитниците на Ливърпул, които отчаяно се бяха оттеглили към голлинията, но без успех.

 

Страстите на терена постепенно утихнаха след петия гол във вратата на Алисон, като опитите на Ливърпул да организира нещо опасно биваха неутрализирани. В 81' Себайос замени Родриго, а малко след това Модрич и Бензема бяха заменени съответно от Кроос и Марко Асенсио.

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон Бекер, Джо Гомес, Фабиньо, Върджил ван Дайк, Мохамед Салах,  Джордан Хендерсън, Коди Гакпо, Андрю Робъртсън,  Дарвин Нуньес, Стефан Байчетич,. Трент Александър-Арнолд

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Бензема, Модрич, Камавинга, Валверде, Винисиус, Родриго, Рюдигер

Преди мача:

Ливърпул и Реал Мадрид са в сравнително различни ситуации по настоящем, но общото между тях е, че са далеч от представянето си през изминалата кампания. 

Двамата наставници няма да разчитат на куп играчи за срещата, като те варират между 4 и 5 в двата тима. За домакините това са Артур, Диас, Конате, Тиаго и Нунес, който остава под въпрос. 

Сред Реал Мадрид отсъстващите са Диас, Менди и ключовите Кроос и Чуамени. Добрата новина за Анчелоти е, че на разположение ще бъде Карим Бензема, който отсъства в последния шампионатен двубой.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички