Гуардиола преди Лайпциг: Още на жребия разбрах, че ще ни е много трудно


Гуардиола преди Лайпциг: Още на жребия разбрах, че ще ни е много трудно
Снимка: Getty Images

1158 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, сподели очакванията си преди двубоя на неговия тим срещу Лайпциг на 1/8-финалите в Шампионска лига. Той уточни, че Аймерик Лапорт и Кевин де Бройне са болни и заради това не са попаднали в групата за двубоя. Гурадиола не се нае с прогноза кога отново ще се върнат на терена.

Предизвикателството Лайпциг

"Веднага след жребия разбрах, че ще бъде наистина труден съперник. Наясно сме с качеството им от много години. Налагат млади играчи, имат ясен модел на игра и залагат на физика в играта си. Много уважавам този клуб и това, което направи. Когато бях в Германия, те бяха във втора дивизия.

Може би не са готови да се бият срещу Байерн Мюнхен, но всеки сезон те се класират за Шампионска лига. Огромно уважение, знам качеството и ще бъде трудно, много трудно. Първи мач, трябва да опитаме да контролираме емоциите и да направим добро представяне", заяви Гуардиола.

"Това е фантастичен турнир. Обичам го, обичам да съм тук. Това е привилегия. Не знам докъде ще стигнем, но сме тук. Винаги съм имал чувството, че всеки сезон е толкова трудно просто да се класираш за Шампионска лига  за следващия сезон. Преминаването през груповата фаза е трудно. Знаете колко добри отбори не може да се справят. Затова мечтата е утре да постигнем добър резултат и да отидем на четвъртфинал".

Равносметката на Гуардиола за кариерата му дотук

"Бих казал, че ако кариерата ми приключи утре, ако не мога да бъда мениджър, ще бъда повече от благословен с това, което направих в Барселона, Байерн Мюнхен и Сити. Никога не бих могъл да очаквам да имам кариерата, която имах дотук. Не само успехът, който имахме заедно през този период от 13-14 години, но и начинът, по който играеха моите отбори.

Преди имах чувството, че това, което сме правили години наред, каквото и да се случи, винаги ще се провалим. Каквото и да правя в бъдеще, ще се проваля. Нищо няма да е достатъчно. Ето защо сега просто се наслаждавам. След тази пресконференция ще хапна добре, ще пийна хубаво вино, ще гледам Мадрид срещу Ливърпул, Наполи винаги доставя удоволствие и след това ще се подготвя за мача", откровен бе Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички