Швейцария и Испания "кръстосват саби" в спор за влизане в топ 4 на Европейското първенство по футбол


Швейцария и Испания "кръстосват саби" в спор за влизане в топ 4 на Европейското първенство по футбол
Снимка: GettyImages

2103 0

Време е за началото на четвъртфиналната фаза на Европейското първенство по футбол. След някои изненади и отпадането на няколко от фаворитите за спечелването на трофея се оформи първият сблъсък от този етап - той ще е между съставите на Швейцария и Испания.

КОГА Е МАЧЪТ ШВЕЙЦАРИЯ - ИСПАНИЯ НА ЕВРО 2020?

Двубоят е днес, петък, 2-ри юли, като ще се състои на "Газпром Арена" в руския гранд Санкт Петербург. Срещата ще започне в 19:00 часа българско време, като ще можете да следите нея и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Мачът между двата отбора е поверен за ръководене на 36-годишния съдия Майкъл Оливър от Англия.

Безспорно най-голямата новина преди мача е тази, че Швейцария ще бъде без един от най-големите (ако не и най-големият) си лидери, а именно стълбът в полузащитата Гранит Джака. Той е наказан за срещата поради натрупани официални предупреждения и със сигурност това е голям удар за символичните домакини. Други проблеми за Владимир Петкович в окомплектоването на състава няма.

За Испания под въпрос е единствено Хосе Гая. Луис Енрике заложи именно на него отляво на отбраната в осминафинала срещу Хърватия, но в страната са категорични, че дори и Гая да е напълно възстановен, Жорди Алба ще се върне сред титулярите и ще заеме позицията му. Други проблеми за Енрике няма.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

В последните си 11 мача Швейцария има 7 победи, 3 равенства и 1 загуба. Едното реми бе точно срещу Испания през ноември месец миналата година в сблъсък от Лигата на нациите, завършил 1:1. Друго равенство пък е в последния мач - срещу световния шампион Франция на 1/8-финалите, където обаче все пак бе постигната победа след изпълнения на дузпи. Отборът се намира в добра форма, като единственото поражение е от Италия в груповата фаза с тежкото 0:3.

Испания няма загуба от 13 октомври 2020 година (0:1 от Украйна). Оттогава "Ла Фурия" е изиграла 12 срещи, в които обаче е записала цели 7 равенства (последното срещу Хърватия на 1/8-финалите, където Испания стигна до победата след продължения). Отборът не губи, но не се намира в отлична форма. Въпреки че е на 1/4-финалите, селекцията на Енрике има само 1 победа към момента на Евро 2020.

СИТУАЦИЯ В ПОТОКА

Радостта от победата ще е огромна за някой от двата отбора, но малко след това ще предстои още по-тежко изпитание за него, тъй като на полуфиналите ще срещне победителя от двойката Белгия - Италия.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Швейцария: Зомер, Родригес, Аканджи, Елведи, Цубер, Соу, Фройлер, Видмер, Шакири, Емболо, Сеферович

Испания: Симон, Алба, Лапорт, Пау Торес, Аспиликуета, Педри, Бускетс, Коке, Феран Торес, Сарабия, Мората

ШВЕЙЦАРИЯ - ИСПАНИЯ: ИГРАЧИ НА ФОКУС

Човекът във форма за Швейцария е Харис Сеферович, който реализира две попадения срещу световния шампион Франция и събра общо 3 за цялото Евро 2020. Меизменно в последните 4 срещи, когато той се разписва, швейцарците вкарват по 3 гола.

За Испания Пабло Сарабия и Феран Торес се разписаха в последните две срещи на "Ла Фурия". Никой испанец до този момент не е успявал да вкара в три поредни двубоя на европейско първенство - именно към това ще се целят те двамата. 

Вижте  пълната ТВ програма на четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички