Официално: Григор Димитров губи точки - отказа се от турнир, на който изуми местните


Официално: Григор Димитров губи точки - отказа се от турнир, на който изуми местните
Снимка: GettyImages

47179 0

За първата ракета на България Григор Димитров предстои участие на четвърти пореден турнир от сериите "Мастърс 1000". Той ще участва в испанската столица Мадрид, където се очаква да е напипал още повече своя ритъм на клей.

Както е известно, 32-годишният хасковлия нямаше много време за подготовка след финала в Маями (хард) и дни след това се насочи към Монте Карло (клей), където отпадна на осминафиналите след зрелищна битка с Холгер Руне.

Григор Димитров се отказа от участие в Женева

Още: Спомени връхлитат Григор Димитров: Великият успех над Джокович - сръбски "хитрини" и 3 часа мъка (ВИДЕО)

Следващите турнири, на които Гришо е заявил участие, са последоватлено в Мадрид, в Рим и в Париж (Ролан Гарос). Той няма да играе в Женева, като това бе потвърдено и след като домакините обявиха кои състезатели ще бъдат там.

На състезанието от категорията ATP 250 лидер в основната схема ще бъде Каспър Рууд, като там ще бъдат още Тейлър Фриц, Бен Шелтън, Томи Пол, Себастиан Баес, Николас Джари, Ян-Ленард Щруф, Талон Грикспор, Иржи Лехецка и други.

Липсата на Димитров ще му коства 165 точки, които ще загуби. Причината е, че през миналата година игра във финала (първи финал за него от пет години) в Женева. Тогава загуби мача за трофея от Николас Джари. И все пак впечатли с представянето си, тъй като отстрани представител на тогавашния топ 10 - Тейлър Фриц (тогава номер 9).

Григор Димитров на клей

Още: "Григор Димитров не е спечелил и един турнир от Големия шлем, а се прави на Новак Джокович"

До този момент Григор бе играл три пъти в Женева. Сегашното издание ще се проведе от 19 до 25 май, като неучастието му изглежда логично. Димитров има достатъчно изгледи да натрупа практика в големите турнири и да не се впуска в по-малки такива току преди турнир от Големия шлем.

За сравнение - през миналата година, когато игра в Женева, още в самото начало на престижните надпревари в Мадрид и в Рим той срещаше имена като Карлос Алкарас и Новак Джокович. Колкото да загубените 165 точки - спокойно могат да бъдат наваксани на предходните две състезания на клей, където има да защитава доста малко точки - именно поради ранните си отпадания преди година от споменатите опоненти. А ето какво очаква Григор Димитров на Мастърса в Мадрид тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички