Евро 2020 или 2021 - как е правилното име на Европейското първенство по футбол?


Евро 2020 или 2021 - как е правилното име на Европейското първенство по футбол?
Снимка: Guliver/GettyImages

7054 0

Стартиращото само след няколко дни Европейско първенство по футбол набира все по-голяма популярност сред футболните почитатели, които вече една година чакат с нетърпение да станат свидетели на най-силния турнир на Стария континент. "Благодарение" на Covid-19, спортът беше поставен на колене през пролетта на 2020 година и това наложи отлагането на Евро 2020 с година. Сега, 365 дни по-късно, шампионатът най-накрая ще се изиграе и 24-те най-силни отбора в Европа ще премерят сили на най-голямата сцена. 

Заради историческия прецедент надпреварата да бъде отложена с една година поради пандемичната обстановка в цял свят, много фенове и любители на футбола се чудят, защото изписването на турнира продължава да е с миналогодишната година - 2020, а не Евро 2021 - годината, в която се намираме.

Много от търсенията в популярни "търсачки" и социалните мрежи включват Евро 2021, Европейско 2021 и така нататък, но резултатите за феновете са незадоволителни. Това обаче си има своето обяснение. 

Още през пролетта на миналата година от УЕФА обявиха, паралелно с отменянето на турнира, че названието на надпреварата ще си остане същото, а именно - УЕФА ЕВРО 2020. Затова и това е промотираното име по медии, официални източници на информация, социални мрежи и всички канали, които по някакъв начин отразяват и ще отразяват случващото се на Европейското първенство. 

Също така УЕФА ще продължи да "третира" турнира като 60-годишен юбилей от създаването на надпреварата "Европейско първенство по футбол", независимо че състезанието се провежда година по-късно и реално през 2021 се празнуват 61 години от старта на Европейските първенства по футбол. 

Как са разпределени срещите на шампионата и кои телевизии ще ги излъчват, може да видите в пълната ТВ програма на мачовете на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички