Пълна ТВ програма на мачовете от четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол


Пълна ТВ програма на мачовете от четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол
Снимка: GettyImages

17181 0

Осминафиналите на Европейското първенство по футбол предложиха невероятни емоции на феновете, както и страшно много изненади. Действият европейски шампион Португалия напусна турнира рано-рано, а съдбата на златните медалисти беше последвана и от световните шампиони от Франция, като "петлите" капитулираха срещу Швейцария след изпълнение на дузпи. 

Като цяло редица фаворити отпаднаха в предходната фаза, като освен "петлите" и "селесао" към вкъщи се запътиха и футболистите на Нидерландия, загубили с 0:2 от Чехия. Финалистът на Мондиал 2018 - Хърватия, също се прости с шансовете си на Евро 2020 след епичен дуел с Испания и загуба след продължения. Тези битки обаче отминаха и след два дни пауза шампионатът се завръща с 4 зрелищни двубоя! 

След като толкова фаворити вече отпаднаха, безспорно двубоят между Белгия и Италия предизвиква най-сериозен интерес у неутралните фенове. "Червените дяволи" отрязаха мераците на Кристиано Роналдо и компания да защитят трофея си с минимален успех 1:0. В мача обаче те дадоха свидни "жертви", като към момента не е ясно дали Кевин де Бройне и Еден Азар ще могат да играят в мача. 

Италианците, изненадващо или не, имаха много трудности с Австрия и трябваше да минат през продължения, за да спечелят с 2:1 срещу Вундертима. Дали тези допълнителни 30 минути ще натежат на селекцията на Роберто Манчини ще разберем в петък вечер. 

Преди това обаче е един от най-изненадващите четвъртфинали - докато всички се надяваха на Франция - Испания, то "ла роха" ще мери сили с Швейцария. И двата отбора играха продължения, като испанците биха с 5:3, докато "кръстоносците" спечелиха след изпълнение на дузпи срещу световния шампион. 

Големият фаворит на букмейкърите Англия, който отстрани Германия, има наглед най-лесна задача за класиране напред - да премине през отбора на Украйна. Воденият от Андрий Шевченко тим матира Швеция с гол в 121' на мача и изненадващо достигна до фазата на топ 8. В другата среща в събота пък Чехия ще се опита да спре устрема на Дания, който "червеният динамит" набра в края на груповата фаза, а на осминафиналите записа най-сериозният печеливш резултат - 4:0 над Уелс. Ето и как изглеждат мачовете в следващите два дни: 

ТВ програма на мачовете от 1/4-финалите на Европейското първенство по футбол:

02.07.2021

От 19:00 часа: Швейцария - Испания (стадион "Газпром Арена"); ТВ канал: БНТ1/БНТ3

От 22:00 часа: Белгия - Италия (стадион "Алианц Арена"); ТВ канал: Нова/Диема спорт 3 

03.07.2021

От 19:00 часа: Чехия - Дания (стадион "Олимпийски"); ТВ канал: Диема/Диема спорт 3 

От 22:00 часа: Украйна - Англия (стадион "Олимпико"); ТВ канал: БНТ1/БНТ3

Ето и част от най-интересните новини през последните дни от Евро 2020: 

От Африка ли е Кристиано Роналдо? 

Тони Кроос приключи с Германия

Една от звездите до момента на Евро 2020 се оказа... далтонист 

Жестоки скандали разтресоха Франция: Футболистите се хванаха за гушите

Голяма драма между Гризман и Мбапе - единият завиждал на другия

Моуриньо посочи ОГРОМНАТА грешка на Дешан, коствала всичко на Франция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички