Благо Георгиев като Гонзо: Не играх, защото дойдох с по-скъпа кола от президента!


Благо Георгиев като Гонзо: Не играх, защото дойдох с по-скъпа кола от президента!
Снимка: Instagram

41931 0

Благой Георгиев разказа поредна култова история, този път в подкаста "Кодспорт":

"Вкарах на Мануел Нойер, после нарочно ме оставиха резерва!"

"В Дуисбург се чувствах супер, въпреки че парите не бяха толкова много. Бях твърд титуляр, всичко беше подредено и мислиш само за футбол. Имаше по 32 000 души на всеки домакински мач, които не спираха да ни подкрепят. Веднъж, с един приятел от Дюселдорф, отидохме да гледаме мач на Борусия Дортмунд от Шампионска лига. Пристигнахме цели два часа преди срещата и той предложи да ми покаже нещо интересно. Заведе ме до един автосалон, който имаше последен модел "Мерцедес" - единствената подобна кола по това време в Германия. Забравих и за мач, и за всичко, влязох и директно я купих!".

Георги Иванов също е имал подобна случка в Рен

"И какво се случва! Предишният кръг играем с Шалке - топ отбор по това време, а аз прехвърлих Нойер от много далечно разстояние. После го избраха и за Гол на сезона в Бундеслигата, бях и в Отбора на кръга след този мач! Следващият кръг играем с Арминия, обаче гледам, че ме бяха сложили като резерва! Не ме пуснаха и по време на мача, дори не ме пратиха да загрявам! На другия ден отивам да говоря с треньора и той ми вика: "Купил си по-хубава кола от тази на президента и той ми каза да не те пускам!".... Седях и не можех да повярвам! Не виждах проблем в покупката, но реших да не правя глупости и от следващата тренировка вече идвах с по-скромна кола", разказа Благо Георгиев.

Още: Стойчо Младенов за Гонзо: Изключително голям лидер, образован човек, интелигентен

Случката не е прецедент за родните футболни звезди. През лятото на 2002-ра подобна съдба сполетя и Георги Иванов - Гонзо в Рен. Още на първата тренировка във Франция той бе пристигнал на клубната база с изключително скъпо возило - Ферари, по спомен. Веднага от ръководството го привикаха и му забраниха повече да идва с такава кола, защото скандализира обстановката в отбора. Тогава играчите масово идваха със скромни автомобили, а някои от тях дори предпочитаха велосипеди.

Георги Иванов и БФС гостуваха в Нион на Чеферин и УЕФА

Благой Георгиев: ЦСКА винаги печели с мъка и късмет, Левски поне се старае

Благой Георгиев е шокиран от писанията за поредната му раздяла и ги определи като лъжа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички