Кубрат Пулев срещу Дерек Чисора: Кога, къде, кой ще излъчи мача - пълен наръчник!


Кубрат Пулев срещу Дерек Чисора: Кога, къде, кой ще излъчи мача - пълен наръчник!
Снимка: Getty Images

14333 0

Първата пълна седмица на юли е подчинена на две събития в българския спорт - завръщането на българския футбол и Първа лига и изненадващо бързо подготвеният двубой Кубрат Пулев - Дерек Чисора, който се явява последният шанс и за двамата да се завърнат сред най-големите имена в тежка категория на професионалния бокс

Българинът получи шанс да се изправи срещу британския ветеран, и то само два месеца след последния си двубой на професионалния ринг. Но битката е изключително важна, защото може да отвори възможност за трети (и последен път) Кобрата да стигне до мач за световната титла. И Пулев има голям шанс да продължи да преследва мечтата си с победа над Чисора. 

Кога и къде ще се бият Кубрат Пулев и Дерек Чисора? 

Преговорите между двата лагера се развиха светкавично, като преди по-малко от месец бе обявено, че на 9-и юли боксьорите ще се изправят в своеобразен реванш. Дуелът се пада в събота и е се проведе в зала "O2 Arena" в Лондон, Великобритания. 

В програмата преди това ще се изиграят няколко битки, като са заложени и няколко титли. Стартовият час на телевизионната програма е 21:00 часа българско време, а главното събитие се очаква след 23:00 часа българско време (по всяка вероятност около 00:00 часа българско време). 

Кой ще излъчи битката между Кубрат Пулев и Дерек Чисора

Мнозина се надяват, че битката ще бъде излъчена от българска телевизия, но това няма да се случи. Единственото място, на което ще можем да гледаме Кубрат Пулев - Дерек Чисора, е стрийминг платформата DAZN, като гигантът държи правата за излъчване както за България, така и за редица други страни. 

Регистрацията и заплащането на абонамента (или подновяването му, ако вече имате профил) стават много лесно и отнемат 2-3 минути (регистрирайте се и гледайте в DAZN тук!). 

Това ще е вторият път, в който стрийминг услугата ще излъчва мач на Пулев, след като в края на 2022 година стотици хиляди гледаха мача за световната титла срещу Антъни Джошуа. Тогава абонаментът беше 2.99 лева на месец, но към юли 2022 година той е значително увеличен. 

Колко пари ще струва да гледаме Пулев - Чисора? 

Абонаментът за DAZN е на стойност 19.99 лева на месец, като освен зрелището Кубрат Пулев - Дерек Чисора, ще можем да гледаме още няколко бойни вечери. Също така платформата увеличава постоянно съдържанието си за потребители от България.

В момента на платформата могат да бъдат намерени различни първенства и шампионати в следните спортове: моторни, голф, футбол, баскетбол, женски футбол и други. Освен това има много документални филми и поредици за най-популярните лица от света на спорта (не само в бокса). 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Подробности за цената на абонамента за Кубрат Пулев - Дерек Чисора

Абонамент в DAZN за Пулев - Чисора на половин цена - ето как

Тъй като 20 лева за боксов двубой могат да бъдат непосилни за част от хората, можете да се възползвате от факта, че DAZN може да бъде гледан едновременно на две различни устройства. Това означава, че двама души (или две компании) могат да гледат едновременно в различни точки от страната, стига да имат телевизор, компютър, телефон или друго устройство. Така двамата могат да поделят абонамента и да платят по 10 лева, за да гледат сблъсъка на Пулев с Дел Бой. 

ВАЖНО: Максималният брой устройства, от които едновременно може да се ползват услугите на DAZN, са ДВЕ! Ако към профила се закачат 3 или повече устройства, през които да се гледа, тези, които са логнати преди това, ще бъдат "разлогнати" (бел. ред. изхвърлени от системата). Ако изберете да споделите акаунта си, внимавайте с кого го правите! 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пулев - Чисора на половин цена - вижте как можете да спестите от пълния абонамент

Събитията в "бойната седмица" на Кубрат Пулев - Дерек Чисора

Пресконференция преди Пулев - Чисора 

Първото от поредицата събития, която ни очакват по време на "бойната седмица", е пресконференцията на двамата в Лондон. Тя ще се проведе в четвъртък (07.07.2022) в столицата на Англия, като ще е с участието на всички боксьори, част от галавечерта, както и на Кубрат Пулев, Дерек Чисора, Еди Хърн и други ключови лица. 

Началният час на пресконференцията е 15:00 часа българско време и също може да бъде гледана в DAZN.com (линк за регистрация тук!). 

Официален кантар преди Пулев - Чисора 

Кантарът преди главното събитие обикновено е най-заредено откъм скандали и емоции преди битката. През 2016 година двамата едва не се сбиха и имаше редица скандали около петъчното събитие. 

Кантарът ще се проведе в петък (08.07.2022) в Лондон, като първо ще минат боксьорите, които са част от подгряващата програма. Събитието е с телевизионно излъчване в DAZN и започва в 15:00 часа българско време. 

Срещата Кубрат Пулев - Дерек Чисора 

Главното събитие, както вече споменахме, е в събота (09.07.2022) в зала "O2 Arena" в Лондон. В 21:00 часа започва телевизионното излъчване по DAZN, а главното събитие е след 23:00 часа българско време! 

Историята на съперничеството Пулев - Чисора 

Първият сблъсък между двамата се проведе в интересен и за двамата момент. Кубрат Пулев вече бе загубил от Владимир Кличко и беше стартирал похода си към втора възможност да се бие за световна титла. В сходна ситуация бе поставен и Чисора, който бе пребит от Тайсън Фюри и след няколко победи срещу нископрофилни боксьори пред него се откри възможност да се докаже срещу Пулев. 

През 2016 година двамата се изправиха един срещу друг за Европейската титла, като събитията, предхождащи сблъсъка в Хамбург, бяха, меко казано, скандални. По време на пресконференцията Дел Бой хвана за главата Пулев, развилня се и единствено намесата на Ули Вегнер го успокои. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Историята на Кубрат Пулев на професионалния ринг

На последвалия кантар ден преди сблъсъка човек от лагера на Кубрат Пулев удари с бутилка вода Чисора, който откачи и потърси саморазправа с всеки от лагера на Кобрата, който зърне. Приятел на Пулев пострада по време на сцените по време на кантара, но все пак не се стигна до по-големи ексцесии и ден по-късно боксьорите се качиха на ринга. 

В двубоя Кубрат Пулев доминираше почти изцяло двубоя и, с изключение на кратки моменти, в които Чисора успя да "намери" отлично лицето на Кобрата с прави удари, българинът демонстрира далеч по-голяма класа в 12-те рунда в Хамбург.  Интересното е, че един от съдиите присъди победа за Чисора, което кара мнозина да се притесняват от съдийските решения по време на битката им в Лондон през тази седмица. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Скандалният Чисора и историята му на профи ринга

Благодарение на тази победа, Пулев си "уреди" елиминаторен двубой срещу Хюи Фюри, с който си гарантира нов шанс за световната титла. Сега, победа над Чисора, 6 години по-късно, отново ще му "отвори вратите" към някоя от титлите в тежка категория. 

Статистиката на Пулев и Чисора преди двубоя 

Кубрат е по-опитният боксьор от двамата, ако прибавим и над 300-те аматьорски мача, които българинът има зад себе си. На профи ринга обаче Чисора е малко по-опитен чисто статистически, като има 44 дуела при тежките атлети срещу 31 мача на името на Кобрата. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-големите победи на Кубрат Пулев (ВИДЕО)

Коефициентът победи/загуби за Пулев е далеч по-добър, като родният представител има само две поражение - и двете в мач за световна титла (срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа). Кобрата има 29 победи, от които 14 са с нокаут. 

Дел Бой има 32 победи и цели 12 поражения, като дори в момента се намира в поредица от 3 поражения. Те обаче са от много стойностни съперници - Олександър Усик, Джоузеф Паркър и Олександър Усик. От 32-те победи цели 23 са с нокаут. От 12-те му загуби 3 са след нокаут. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-големите победи на Дерек Чисора на ринга (ВИДЕО)

Кой е фаворит в мача Кубрат Пулев - Дерек Чисора? 

В цял свят букмейкърите дават огромен шанс на Кобрата да спечели двубоя. В момента възможността той да спечели дуела е оценена на коефициент от 1.35 до 1.40 в повечето платформи, докато триумф на Чисора е със ставка над 3.00 в основните букмейкъри. Интересен факт е обаче, че очакванията са да няма нокаут в мача - да се изиграят всички рундове е оценено на коефициент между 1.6 и 1.7. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кобрата поема най-големия риск в кариерата си, за да сбъдне голямата си мечта

Ролята на огромен фаворит за Кобрата изглежда малко странна, предвид факта че Чисора ще се бие пред собствените си фенове, а и в последните години има далеч повече високопрофилни мачове в сравнение с Пулев. Класата на българина обаче е оценена високо от световните букмейкъри. 

Пълна информация, новини и мачът Пулев - Чисора на живо в Sportlive.bg

За пореден път Sportlive.bg ще отрази изключително подробно всичко, случващото се преди, по време и след двубоя на Кубрат Пулев. Мачът в Лондон е от изключително значение не само за кариерата на Пулев в нейния край, но и за цялата боксова обществено в България. Кобрата е лицето на родния бокс в световен мащаб и всичко, което се случва с него, е от сериозен интерес. Затова и нашият екип ще отрази достоверно и подробно всичко, което предстои да се случи в английската столица. 

За целта създадохме специална страница за събитието, на която можете да следите интересна и пълна информация, последни новини и мачът Кубрат Пулев - Дерек Чисора НА ЖИВО (особено за тези, които няма да имат възможност да гледат битката). Можете да я намерите на началната страница на нашия сайт - както от компютър, така и от мобилно устройство. Ето и какво ще намерите при нас в следващите дни:

  • актуални новини за двамата боксьори 
  • историята на Кубрат Пулев и Дерек Чисора 
  • най-добрите мачове на Кобрата и Дел Бой 
  • интересни интервюта и анализи преди, по време и след сблъсъка в Лондон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички