Последен шанс за световния връх! Кубрат Пулев поема огромен, но наложителен риск!


Последен шанс за световния връх! Кубрат Пулев поема огромен, но наложителен риск!
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2930 0

Най-добрият боксьор на България при професионалистите Кубрат Пулев поема по изключително дързък път. За да достигне за трети път до мач за световната титла, бившият претендент е готов на всичко и това се доказва от действията му, предприемайки мноо рисков ход, изправяйки се срещу Дерек Чисора. 

Британският бияч вече е побеждаван от Кобрата през 2016 година, но целият риск този път е за Пулев. Родният представител се изправя срещу Дерек по-малко от два месеца след предишния си двубой, който на всичкото отгоре беше в САЩ и в коренно различна часова зона. 

Също така мачът ще бъде в Лондон, където Чисора ще се бие пред собствени фенове, а съдиите могат спокойно да "ударят рамо" на британеца на домашна сцена - нещо, което сме виждали не веднъж или два пъти в професионалния бокс

Кубрат Пулев обаче доказва, че за него целта е една - още един шанс да се бие за световната титла. Всичко в предстоящия двубой е "срещу" българина, но на него не му пука, а причината - мечтаният световен връх! 

След като загуби от Антъни Джошуа през 2020 година, Пулев беше "отписан" от големия бокс и никой не вярваше, че ще може да се добере до още една възможност за някой най-важните пояси при професионалистите. Но високопрофилен двубой като този срещу Чисора отново може да го изстреля сред лидерите в дивизията. И Кобрата не се замисли втори път дали да грабне този шанс. 

Кубрат е вече на 41 години и битката в Лондон е с етикет "всичко или нищо" за родния представител. Сблъсъкът срещу Чисора е последният шанс за Пулев за величие и безсмъртие в световния бокс. И, бъдете сигурни, той е повече от готов за това! Напук на всички критици и анализатори, Кобрата е готов да жертва всичко и да излезе в мач, в който всички предпоставки са в полза на неговия опонент. Но това няма значение - мечтата е над всичко! И родният "лъв" е готов да се бори до последно, за да я постигне! 

Успех, Кобра! 

ГЛЕДАЙ МАЧА НА КУБРАТ ПУЛЕВ СРЕЩУ ДЕРЕК ЧИСОРА ЕКСКЛУЗИВНО В DAZN!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички