Топ 5 най-добрите победи на Кубрат Пулев в професионалния бокс (ВИДЕО)


Топ 5 най-добрите победи на Кубрат Пулев в професионалния бокс (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

8171 0

На 39-годишна възраст българинът Кубрат Пулев е изправен пред големия шанс да се превърне в световен шампион при мъжете в бокса на IBF. Препятствието пред софиянеца е повече от сериозно - британският шампион Антъни Джошуа, който е абсолютният (почти) доминатор в съвременния бокс. Мнозина отписват Кобрата, а AJ e посочван като категоричен фаворит в сблъсъка, но Кубрат неведнъж е доказвал, че може да се справя в големи двубои. Екипът на SportLive.bg подбра топ 5 на победите на Пулев в професионалния бокс.

1. Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри

Последната по хронологичен ред победа за българина в тази класация. Тя дойде срещу братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи на 27 октомври 2018 година. Чрез този успех Кубрат Пулев влезе в историята, ставайки единственият в историята на свръхтежка категория, който става официален претендент цели три пъти. Именно след този триумф Антъни Джошуа бе задължен най-сетне да се изправи срещу Кобрата. 

Пулев буквално смачка Хюи Фюри в претендентския мач на Международната боксова федерация. Срещата беше решена след пълните 12 рунда, като не се стигна до нокаут, но въпреки това българинът не сотави съмнения за доминацията си, макар че британецът често прибягваше до забранени прийоми и опитваше да прегръща своя опонент. Съдийско единодушие реши мача - 117-111, 118-110 и 115-113. Все пак в двубоя имаше критичен момент - тежък удар в главата на Кубрат, след който едва оцеля.

2. Кубрат Пулев срещу Дерек Чисора

Втората най-впечатляваща и важна победа в кариерата на 39-годишния софиянец бе срещу родения в Зимбабве британски боксьор Дерек Чисора. Триумфът на 8 май 2016 година му осигури овакантената европейска титла на IBF. В този случай тя отново дойде след победа с точки.

Тогава единият от тримата съдии отсъжда необяснимо в полза на Чисора (113:115), заради което е разкъсан от критики впоследствие. Другите двама обаче дават 116:112 и 118:110 в полза на Кобрата и той заслужено печели. Българинът така и не успява да прати на земята своя опонент, но категорично е по-активният на ринга от двамата и нанася почти тройно повече удари (и неточни, и точни) от своя съперник. След този успех става претендент на IBF за световната титла на Антъни Джошуа, но мачът не се състои поради отказ заради контузия на Пулев.

3. Кубрат Пулев срещу Александър Устинов

На 29 септември през 2012 година Пулев побеждава двуметровия Александър Устинов и защитава европейската си титла и коланът на IBF, като записва една от най-внушаващите си победи. Още повече, че тя идва след нокаут в 11-ия рунд, когато руския "гигант" се оказва безпомощен на земята и не успява да се изправи.

Успехът обаче му носи дори още по-голяма награда. Чрез него той си спечели така жадуваното право да се изправи срещу тогавашния абсолютен шампион в тежката категория на бокса при мъжете - украинецът Владимир Кличко. За съжаление, Кобрата губи срещу Кличко две години след страхотния триумф над Устинов.

4. Кубрат Пулев срещу Кевин Джонсън

На 28 април 2017 година за втори път в своята кариера Кобрата се бие в България - в "Арена Армеец", като побеждава Кевин Джонсън (само няколко месеца след първия такъв случай - триумфът над Самюел Питър). Чрез победата тогава си върна Междуконтиненталната титла в тежка категория на WBA.

Успехът не дойде толкова лесно, като в първите три рунда Джонсън бе по-активният и по-добре представящият се от двамата. От четвъртия рунд до края обаче на ринга имаше само един боксьор - българинът, който просто прегази съперника си под бурните овации на родните привърженици.  Двама от съдиите дадоха 120-108 в полза на Кубрат Пулев, докато третият все пак даде още една точка на Кевин Джонсън - 119 - 109.

5. Кубрат Пулев срещу Флориан Бенче

Там, откъдето всичко за българския супербоксьор тръгва. Флориан Бенче е непознат за широката аудитория състезател, но завинаги ще остане в спомените на Кубрат Пулев, защото на 19 септември 2009 година Кобрата дебютира като професионален боксьор именно срещу румънеца.

Мачът продължава сравнително малко време, тъй като тогава 29-годишният Пулев побеждава Бенче с технически нокаут още във втория рунд от сблъсъка. След този двубои срещите за Кубрат започват да валят една след друга и само в рамките на следващите 6 месеца, той записва нови 6 победи.

Не забравяйте, че може да гледате НА ЖИВО сблъсъка за титлата в тежка категория между Кобрата и Ей Джей в новата стрийминг услуга в България - DAZN (какво е DAZN вижте в линка). 

Също така не пропускайте нито една новина покрай сблъсъка в специалната страница на Sportlive.bg, посветена на двубоя - Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа

ВАЖНО: DAZN предлага срещата Антъни Джошуа - Кубрат Пулев на територията на България. Компанията има правата на двубоя за излъчване в по-голяма част от Европа, но няма да предава сблъсъка в определени страни като Великобритания и Ирландия. Имайте това предвид преди да се регистрирате

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички