Топ 5 на бруталните нокаути на Дерек Чисора - следващият опонент на Кубрат Пулев


Топ 5 на бруталните нокаути на Дерек Чисора - следващият опонент на Кубрат Пулев
Снимка: GettyImages

5169 0

Дерек Чисора е познат с буйния си нрав и забавните си изяви на и извън ринга. Освен чувството си за хумор 38-годишният британец притежава други две оръжия - ръцете си. С тях той е сразил 32-а противници на професионалния ринг, 23 от които с нокаут. Кои обаче са моментите, в които опонентите на боеца съжалиха, че са се изправили срещу него?

№5: Закариа Азузи (2-и рунд)

Със сигурност не един от най-престижните мачове за Чисора, но завършен с класа. Близо година след тежката загуба за европейската титла през 2017-а от Агит Кабайел британецът се завърна на ринга срещу френския боец Закариа Азузи. Видимо нахъсан да заличи лошия спомен от последния си двубой, англичанинът влезе остро в срещата и не остави никакъв шанс на своя опонент. Азузи бе повален още във 2-ия рунд след прекрасен десен крос в главата. 

№4: Дейвид Прайс (4-и рунд)

Дерек Чисора не е от боксьорите, славещи се с огромен ръст. Неведнъж му се е налагало да се разправя с далеч по-снажни от него противници. Самият той обаче често е показвал, че височината не е от голямо значение. Такъв бе случаят в мача срещу сънародника му Дейвид Прайс през 2019 г. Тогава бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон удържа едва 4 рунда преди да бъде тежко нокаутиран. Победата донесе на Чисора вакантната Интерконтинентална титла в тежка категория на Световната боксова организация. 

№3: Дани Уилиамс (2-и рунд)

№2: Карлос Такам (8-и рунд)

№1: Артур Шпилка (2-и рунд)

Честта да бъде повален по най-бруталния начин от Чисора се падна на поляка Артур Шпилка. През 2019 г., отново в Лондон, британецът постигна 22-ата победа с нокаут в кариерата си. Още във втория рунд той притисна именития си съперник до въжетата. След пореден силен удар в тялото на опонента си откри възможност да нанесе и решителния такъв. Последваха още куп тежки "бомби", след които вече неадекватният поляк се сгромоляса в безсъзнание на пода.

Всички новини около двубоя между Кубрат Пулев и Дерек Чисора следете в SPORTLIVE.BG

Ето с какви думи Кобрата се закани на британеца

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички