Кубрат Пулев с паметна победа още в 1-ия рунд над Франк Мир


Кубрат Пулев с паметна победа още в 1-ия рунд над Франк Мир
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

76332 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев се качи на ринга около година след последния си мач и, макар в ново амплоа, Кобрата записа една от най-бързите си победи в своята кариера, нокаутирайки Франк Мир още в ПЪРВИЯ рунд (ВИДЕО: НОКАУТЪТ НА ПУЛЕВ - МИР)!  

Българският представител изобщо не започна по познатия опознавателен начин, с който свикнахме да гледаме в последните години. Напротив: Пулев бе изключително агресивен от самото начало, а американецът едва го удържаше. 

От ситуация клинч още в първата минута двамата си разменяха къси юмруци, при което Кобрата успя да се отдръпне и да вкара отлична комбинация (ляв-десен) в главата на Мир и взе огромно предимство до края на рунда. 

Мир едва се държеше на краката си, а в самия край на рунда Пулев нанесе много тежък десен прав в целта и американецът, макар и на крака, изглеждаше напълно неадекватен и в невъзможност да се бие. Съдията на срещата се забави, но все пак прекрати двубоя и маркира технически нокаут за Кобрата! 

За втори път в кариерата си Кубрат Пулев печели мач в първия рунд. В успешния си поход в професионалния бокс той има още един успех в откриващия рунд, както и две победи в рунд №2! 

Победата обаче няма да влезе в графата му "боксови успехи". Както е известно, днешното събитие е част от "Триад Комбат", а за целта българинът получи и специален шампионски колан. Иначе Кобрата се завръща не ринга след почти едногодишно отсъствие, а плановете на Пулев изглежда са насочени именно към Триад Комбат. 

Секунди след срещата българинът имаше възможността да изрази и своите впечатления от експресната си победа. Кубрат Пулев с огромен кеф отсече, че е бил прекалено бърз и прекалено добър!

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Това ли е най-бързият нокаут в кариерата на Кобрата (ВИДЕО)?

"ПУЛЕВ МОЖЕШЕ ДА ГО УБИЕ" - БЕСНИ реакции след Кобрата - Мир 

ВИДЕО: ЧУДОВИЩНИЯТ НОКАУТ НА КОБРАТА

ПЪЛЕН ЗАПИС НА КУБРАТ ПУЛЕВ - ФРАНК МИР 

ПЪРВИТЕ ДУМИ НА КОБРАТА СЛЕД НОКАУТА 

УДАРЪТ, КОЙТО МОЖЕШЕ ДА ЗАВЪРШИ ФАТАЛНО ЗА МИР (ВИДЕО)

 

РУНД №1 

От самото начало Пулев не остави никакви съмнения, че е много по-добрият боксьор, а и изобщо спортистът в по-добра форма. Мир не се движеше изобщо добре по ринга, а в самото начало Кобрата "засече" американеца с комбинация от ляв прав в тялото и след това ляв в главата. 

Оттам се стигна до клинч, след чието излизане Кобрата нанесе своя удар. Комбинация от удари, завършена с десен прав, разлюля сериозно Мир, който свали гарди и едва не беше ударен от ъперкът на Кобрата. Пулев нанесе още един лек удар с лява ръка, но видя, че опонентът му не може да се отбранява и спря, а макар и със закъснение, реферът сложи край на двубоя, когато Мир се озова в полунесвяст в ъгъла на арената. 

Как и къде да гледаме Кубрат Пулев - Франк Мир

Подобно на двубоя с Джошуа, и този път нито една българска телевизия не е обявила, че ще излъчва срещата. Както е известно, най-добрият ни боксьор се би преди година за световната титла, като тогава стрийминг платформата DAZN излъчи събитието. Сега обаче друга подобна услуга ще направи българските фенове свидетели на дебюта на родния боксьор в "Триад комбат". 

Платформата, която ще излъчи мача на Кобрата, се казва "FITE" и е много популярна сред феновете на бокса. Повече подробности за това как и къде да гледаме Пулев - Мир ТУК! 

Преди Кубрат Пулев - Франк Мир

Както вече споменахме, Кубрат Пулев не се е качвал на ринга от декември 2021 година и ще е много интересно да видим как ще се представи в първия си двубой след нокаута от Антъни Джошуа. Неговият опонент обаче е дори по-далеч от оптималната си форма, след като последната му битка беше през 2019 година в сериите "Белатор". 

Франк Мир е някогашно страшилище в UFC, като до ден днешен държи рекорда за най-много победи след отказване на своя опонент. За съжаление на американеца обаче, според правилата на "Триад Комбат" той няма да може да използва хватки - сериозно предимство за Кобрата. 

Опонентът на българина в днешния ден има само една победа в последните 6 години, но няма и толкова много мачове зад гърба си. Що се отнася до това как е с "бокса", той има само 3 нокаута с удари в кариерата си в ММА. Генерално рекордът му е 19 победи и 13 поражения, но е двукратен шампион, а освен това се е бил с някои от най-големите легенди в спорта

Кубрат Пулев също навлиза в непознати води, като за целта се е подготвил много добре, благодаренение на Благой Иванов - Багата. Кобрата е "налял" мускулна маса в последните месеци след тежка подготовка и изглежда напълно готов да прегази съперника си. В момента българинът е 115.6 кг - над 6 килограма повече в сравнение с двубоя срещу Джошуа. Все пак Мир "печели" битката по килограми, като закова кантара на 122.1 килограма. 

Битките, които са част от галавечерта "Триад Комбат" 

Шоуто, организирано от "Трилър" обещава да е повече от пищно, като освен страхотни битки, зрителите ще могат да се насладят и на изпълнение на живо на една от най-великите рок банди - Металика! Ето и кои са другите двубои тази нощ: 

Анжелина Хофшнайдер - Алекса Кълп

Хари Джиджлиоти - Стивън Греъм 

Скот Сигмон - Алберт Туменов "Айнщайн" 

Бриан Вера - Дерек Кампос 

Михаел Сийлс - Майк Пери 

Алекзандър Флорес - Мат Митрион 

Кубрат Пулев - Франк Мир

Можете да видите и четете всяка информация за сблъсъка Кубрат Пулев - Франк Мир ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички