Преди Пулев - Мир: Що е то Triad Combat - правила и разлика с бокса?


Преди Пулев - Мир: Що е то Triad Combat - правила и разлика с бокса?
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

7121 0

Кубрат Пулев се впуска в ново и невиждано приключение. Най-добрият български състезател по бокс поема към енигмата Triad Combat. Екипът на SportLive ще се постарае да разясни максимално всичко около предстоящото зрелище, чийто връх ще бъде сблъсъкът Кубрат Пулев срещу Франк Мир.

Първо - каква изобщо е идеята на това, което предстои да видим? Има два своеобразни отбора - този на боксьорите и този на ММА бойците (излишно е да казваме, че българинът принадлежи към първия, а Мир - към втория). Капитан на първия тим ще бъде Шанън Бригс, докато за втория бе избран Куинтън Джаксън.

Всеки от представителите на тимовете смело твърдеше, че неговият спорт е по-силен от този на опонента, като това в най-голяма степен важеше за двамата капитани, които подобаващо подгряха за предстоящото шоу. Е, единственият начин спорът да се разреши е като видим кой отбор ще има повече победи.

Добре известно е обаче, че правилата на бокса и на ММА се различават значително. За тази цел бяха сътворени нови правила за Triad Combat, които са дело на популярния американски коментатор Шон Уийлок (в по-долните редове ще бъдат разяснени).

Важно доуточнение е, че при тях бойците от смесените бойни изкуства ще бъдат ощетени, защото няма да са налични "оръжия", които са дори най-силните за някои от този спорт. Такова например е граплингът. Затрудняващ е и фактът, че ритниците също ще бъдат забранени.

Разбира се, трябваше да бъде измислен и нов терен за боя, тъй като боксьорите се състезават на ринг, а ММА се състои на октагон. Компромисният вариант е... триъгълен ринг. Тази иновация пък е била измислена от популярен филмов продуцент.

А ето и правилата: Ще бъдат позволени само класическите удари от бокса. Няма да има лакти, нито ритници, нито граплинг. Това, което обаче ще се различава от правилата на бокса, е, че клинчовете ще са позволени и също така състезателите ще имат право на удари по време на клинчовете.

Както вече споменахме, те ще се бият на триъгълен ринг. Рундовете ще са по 2 минути, като основното събитие (Пулев - Мир) ще бъде в 9 рунда (останалите ще са в по-малко). 

Можете да видите и четете всяка информация за сблъсъка Кубрат Пулев - Франк Мир в Sportlive.bg

Следете мача на Кубрат Пулев срещу Франк Мир  (проследете линка)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички