Българско участие и бързи нокаути, всичко най-интересно от галавечерта Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин (ВИДЕО)


Българско участие и бързи нокаути, всичко най-интересно от галавечерта Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

14405 0

Боксът се завръща с пълна сила през 2023-та година! Първият и най-интригуващ до момента епизод несъмнено е с участието на бившия световен шампион Антъни Джошуа. Той се завръща на ринга половин година след втората загуба от Олександър Усик - в Саудитска Арабия.

Срещата Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин може да следите НА ЖИВО В Sportlive.bg.

Гледай завръщането на Джошуа само в DAZN

Галавечерта Джошуа - Джърмейн Франклин може и да не е със залога за титла за британеца, но е пък обратно към сметките за трофеите. Големият сблъсък се очаква да започне около полунощ в събота срещу неделя.

По традиция, преди това се изиграха куп сблъсъци от галавечерта. Имаше и българско участие, като това бе на боксьора Георги Величков. Той обаче допусна поражение от Зияд Алмаюф. До загубата се стигна след съдийско решение, дошло след четири рунда.

ВАЖНО: Българските телевизии нямат права за излъчването на мача на Ей Джей. Вижте как можем да гледаме завръщането на Антъни Джошуа тук!  

Гледай завръщането на Джошуа само в DAZN

Ето как се разви цялата галавечер Джошуа - Франклин

Първият мач от картата противопостави Петер Кадиру и Ален Лауриол. Кадиру спечели още в първия рунд след технически нокаут! Светкавично начало на галавечерта!

Юрген Улдедай и Беноа Юбер бяха вторите подгряващи (тежка категория). Мачът бе в 8 рунда, като всички те се изиграха, тъй като не се стигна до нокаут. Получи се здрав сблъсък между двамата, а накрая изненадващо за някой Юбер бе обявен като победител по точки след съдийско решение, което шокира Улдедай. Албанецът Улдедай прекрати серията си без загуба от 15-0, а решението по точки бе за 36-годишния ветеран.

Джордан Флин и Кейн Баркър се изправиха под двубой номер 3 от картата - суперлека категория. Флин остана непобеден след всички рундове, след като спечели според резултатите от тримата съдии.

След това дойде ред и за мача на българина Георги Величков и Зияд Алмаюф. Прочетете всичко за това как се справи българинът на галавечерта Джошуа - Франклин (ВИДЕО).

Джон Хеджис и Даниел Боциански бяха следващите на ринга (8 рунда). Хеджис, който е считан за един от големите таланти, не успя да постигне търсения нокаут. Боциански оцеля, но след 8-те рунда знаеше, че няма как резултатът да е в негова полза. Хеджис спечели категорично след 80-72.

Последва лека пауза и прекъсване, след което дойде време и за ОСНОВНАТА КАРТА. На ринга излязоха Остин Уилямс и Ривър Уилсън-Бент в средна категория в сблъсък с 10 рунда. Уилсън-Бент започна по-добре в срещата и имаше успех. Постепенно обаче нещата се промениха и седмият рунд преобърна всичко. Тогава Уилямс прати опонента си в нокдаун. Още в следващия рунд (8-и) пък "кърпата бе хвърлена". Победа с технически нокаут за Уилямс.

Още в първия рунд Кембъл Хатън нокаутира Люис Филдинг. Битката продължи твърде кратко, а още в старта Хатън вкара много коварен удар в тялото, след който Филдинг не се съвзе. Така Хатън остава непобеден. 

Галал Яфай успя да победи Мойзес Калерос в предпоследната битка преди гвоздея. Калерос оцеляваше, но около 4-ти рунд Яфай получи наставления да натиска още повече. Той вкара серия от удари и сериозно разклати Калерос. Вторият успя да се изправи преди съдията да отброи 10, но в крайна сметка арбитърът прецени, че трябва да прекрати срещата. Така се стигна до нокаут в 4-тия рунд.

Фабио Уордли срещу Майкъл Полит Кофи бе сблъсъкът в тежка категория, който "подгря" за основното събитие. Само 4 рунда бяха необходими на Уордли за 16-ата му победа.

Уордли тръгна агресивно в двубоя в самото начало, като нанесе тежък удар още в първия рунд. В следващите два Кофи предимно се защитаваше и "бягаше" от ударите на своя съперник. В четвъртия рунд обаче нямаше къде да се скрие, като Уордли нанесе серия тежки удари, докато американецът бе на въжетата, а съдията прекрати двубоя.

Преди старта на галавечерта Джошуа - Франклин

На галавечерта, която ще се състои в Лондон - в зала "О2 Арена", ще видим общо десет сблъсъка. Преди "черешката на тортата" между Джошуа и Франклин ще видим в действие и български състезател.

Георги Величков се изправя срещу Зияд Алмаюф в суперлека категория. Кантарът преди сблъсъка показа, че българинът тежи 67 килограма и е с два повече от съперника си, който е 65.

Други двойки, които ще излязат на ринга, са: Юрген Улдедай - Беноа Юбер (тежка категория), Джордан Флин - Кейн Баркър (супер лека категория), Джон Хеджис - Даниел Боциански (лека-тежка категория), Остин Уилямс - Ривър Уилсън-Бент (средна категория), Кембъл Хатън - Люис Филдинг (супер лека категория), Галал Яфай vs Мойзес Калерос (категория муха), Фабио Уордли vs Майкъл Полит Кофи (тежка категория).

Предстоящата галавечер е изключително важна за Джошуа, но и за Франклин, както и за всички останали, които имат шанс да блеснат. В България може да се гледа само на едно място - DAZN (линк за регистрация). Стрийминг гигантът ще излъчи ключовия двубой в своя сайт, а всичко интересно преди, по време и след зрелището Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин четете в Sportlive.bg. 

Благодарение на партньорството ни с DAZN, читателите на Sportlive.bg могат да гледат Джошуа срещу Франклин с 50% намаление - вижте как, като последвате линка! 

Гледай завръщането на Джошуа само в DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички