Антъни Джошуа е без победа от сблъсъка с Кубрат Пулев, но и тогава не всичко бе по план (ВИДЕО)


Антъни Джошуа е без победа от сблъсъка с Кубрат Пулев, но и тогава не всичко бе по план (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/Getty Images

11059 0

Големият ден за Антъни Джошуа настъпи. Тази вечер след 23:30 часа британският боксьор ще опита да покаже на боксовия свят, че има още какво да покаже в тежка категория. AJ се намира в серия от две последователни поражения от Олександър Усик, където загуби поясите на WBA, WBO и IBF.

Този път съперникът му на пръв поглед е доста по-лесен - Джърмейн Франклин, който има 21 победи в професионалния бокс. Битката Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин е най-големият боксов сблъсък от началото на годината и се очаква с интерес. Най-вече заради настроенията, че Джошуа може да се оттегли от бокса, ако загуби тази вечер.

Победата срещу Кубрат Пулев е последният успех на ринга за Джошуа

Любопитен факт е, че последният успех на любимеца на Великобритания е в двубоя срещу Кубрат Пулев. Двамата се изправиха един срещу друг на  декември 2020 година, като българинът стана задължителен претендент на IBF през 2016 година. През следващата година обаче Пулев бе контузен, заради което се провали обявеният двубой с Джошуа.

След три години разговори, закани и много увъртания все пак се стигна до двубой между двамата, който бе спечелен от Джошуа, за да остане на световния връх.

Кобрата успя да изненада Джошуа с добра издържливост и защита

Пулев изигра много добър двубой и показа, че може да се бори наравно с големия фаворит в двубоя. В третия рунд българинът бе пратен два пъти в нокдаун, но оцеля и издържа до края на частта. А след този рунд вместо да покаже по-предпазлива игра, той тръгна в атака и успя да вкара няколко добри серии, както и да спечели рунд на своята сметка. Тогава много анализатори критикуваха Джошуа, че не е успял да нанесе решаващ удар още след третия рунд.

Доброто представяне на Кобрата продължи до 9-ия рунд. 1:33 преди края на частта Пулев понесе много тежка серия от ъперкъти и изпадна за 3-ти път в нокдаун. Въпреки че едва се изправи, съдията разреши мачът да продължи, но 12 секунди преди края на рунда с брутално дясно кроше Ей Джей прати Пулев на пода за 4-ти път. Това бе и съкрушителният удар за Пулев.

Къде да гледаме важния за Джошуа сблъсък с Франклин?

Предстоящата галавечер е изключително важна за AJ, като всички фенове на бокса в България могат да я гледат само на едно място - DAZN (линк за регистрация). Стрийминг гигантът ще излъчи ключовия двубой в своя сайт, а всичко интересно преди, по време и след зрелището Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин четете в Sportlive.bg.

Благодарение на партньорството ни с DAZN, читателите на Sportlive.bg могат да гледат Джошуа срещу Франклин с 50% намаление - вижте как, като последвате линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички