Българинът за завръщането на Джошуа нямаше шанс: Какво се случи на ринга? (ВИДЕО)


Българинът за завръщането на Джошуа нямаше шанс: Какво се случи на ринга? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7804 0

Българският състезател, който участва в бляскавата галавечер за боя между Антъни Джошуа и Джърмейн Франклин - Георги Величков, допусна поражение от Зияд Алмаюф. До загубата се стигна след съдийско решение, дошло след четири рунда. Ето какво точно се случи на ринга:

Алмаюф започна по-активно, натискайки зраво с водещата си лява ръка, докато Величков дебнеше своя шанс на контраатака с крошета с дясната ръка.

Алмаюф продължи да е по-активен до края на първата част, като обратният гард на българина определено затрудняваше арабина, който не можеше да нанесе точна атака. Представителят на Саудитска Арабия обаче беше в пъти по-активен в офанзивен план спрямо боксьора от София.

Във втория рунд Величков стартира далеч по-уверено в атака, нанасяйки две точни попадения в главата на Алмаюф - изключително изравнен рунд, в който арабинът продължи да залага усилено на удари само с водещата ръка.

И в третия рунд Величков търсеше основно да контраатакува с бързо пускане на лявата ръка, но бързите ръце на Алмаюф не му позволиха да нанесе точно попадение. Защитата на българина обаче беше на ниво и предимството на Алмаюф не беше чувствително.

Във финалния 4-ти рунд Величков заложи на по-агресивна игра отново, опитвайки се да се възползва от слаба игра с крака на Алмаюф. Българинът пусна няколко куки, които обаче срещнаха ръкавиците на опонента. С десен прав, последван от удари в тялото, Величков затрудни сериозно фаворита в мача, който се опитваше да влезе в клинч в този момент.

В последната минута Величков вкара още няколко точни попадения, с които остави впечатлението, че поне този рунд е в негова полза. Липсата на активност в предишните рундове обаче попречи на българина да спечели мача.

Наближава и "черешката на тортата" между Джошуа и Франклин В България може да се гледа само на едно място - DAZN (линк за регистрация). Стрийминг гигантът ще излъчи ключовия двубой в своя сайт, а всичко интересно преди, по време и след зрелището Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин четете в Sportlive.bg. 

Благодарение на партньорството ни с DAZN, читателите на Sportlive.bg могат да гледат Джошуа срещу Франклин с 50% намаление - вижте как, като последвате линка! 

Гледай завръщането на Джошуа само в DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички