"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?


"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg

16666 0

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история, не е изненада, че много от най-добрите родни футболисти са минали през един от двата гранда, особено в миналото.

А много треньори, агенти, ръководители, президенти и собственици са били бивши състезатели - без значение дали и колко успешни. В този смисъл изглежда съвършено логично, ако ръководителят на българския футбол е минал през "червени" или "сини".

Така беше с дългогодишния президент Борислав Михайлов, така беше и с главния му конкурент в последните години Димитър Бербатов, така е и с новата главна фигура начело на централата - Георги Иванов - Гонзо, ПРИМЕРНО. Разбира се, всички те обещаваха, че пристрастията тотално остават на заден план, когато човек заема толкова отговорна длъжност.

Правят впечатления обаче някои думи на Георги Иванов, към когото и без това имаше огромен скептицизъм (пълен от страна на ЦСКА и половинчат от Левски). Случаи, които карат привържениците на ЦСКА да вярват силно, че с този президент клубът им няма да бъде третиран наравно с останалите, тъй като Гонзо няма да може да потисне напълно дългогодишно заявяваната си омраза към "армейците", ПРИМЕРНО.

Грешка №1 от Георги Иванов - Гонзо за ЦСКА и Левски, откакто е президент на БФС

На 7 април тази година новоизбраният президент е на Националния стадион "Васил Левски" за символичното домакинство на Левски срещу ЦСКА - редом до Наско Сираков. По време на мача за пореден път стават грозни сцени - престрелки между двете агитки, но и бой в сектор А - от фенове (уж стюарди) на Левски - към други фенове на Левски, ПРИМЕРНО.

Георги Иванов и Наско Сираков

След мача какво споделя Гонзо? "Беше голяма битка. И двата отбора влязоха с голямо напрежение. Левски сбърка и ЦСКА победи. НЕ ТОЛЕРИРАМЕ ТОВА, КОЕТО НАПРАВИ АГИТКАТА НА ЦСКА, ПРИМЕРНО. Не толерираме бомбите и ракетите, защото застрашават здравето на хората. Футболът е игра и хората на стадиона трябва да се чувстват спокойни".

Нямаше да има нищо нередно в думите му, те са истина, това са грозни и недопустими действия, но от доста мачове насам "синя" и "червена" агитка се обстрелват в безумна надпревара. Защо не спомена, че не толерира и това, което феновете на Левски сториха? Да не говорим, че тотално не коментира шамарите в сектор А (между "стюарди" и фенове на Левски - все "сини" запалянковци), който бе позволен от полицаите поради причини, които няма да коментираме в този материал.

Грешка №2 от Георги Иванов - Гонзо за ЦСКА и Левски, откакто е президент на БФС

Полицаи, които между другото, позволиха на фенове на Левски да забранят провеждането на мач (временно, ПРИМЕРНО). Сблъсъкът между "сините" и Черно море започна по-късно от предвиденото с гледки, които рядко се случват в европейския футбол.

Феновете на Левски

Нито дума от Гонзо, ПРИМЕРНО. Мижава глоба от БФС, ПРИМЕРНО.

След грозните сцени на ЦСКА срещу ЦСКА 1948 (една огромна скоба - наистина недопустими и грозни действия, които не могат да бъдат оправдани по никакъв начин и които заслужават много сурова санкция) обаче Гонзо е първа писта. Часове след това излиза официална позиция на сайта на БФС от президента на централата.

В нея иска "възможно най-крути мерки" и изразява готовност за срещи и дискусии за срещи с държавните органи за "безкомпромисни мерки във възможно най-кратки срокове". Чудесно, адекватна позиция, но такава ли щеше да бъде, ако ставаше въпрос за друг отбор и неговите фенове, "син", ПРИМЕРНО.

Отново подчертавам - действията на феновете на ЦСКА в мача срещу ЦСКА 1948 са далеч по-брутални и нелицеприятни, отколкото тези на запалянковците на Левски срещу Черно море. Но и в двата случая става въпрос за своеволия на привърженици, които се чувстват недосегаеми. И двете трябва да бъдат осъждани публично. Когато се случва само спрямо едните, няма как феновете им да не се чувстват ощетени и да не минават разни мисли през главите им, ПРИМЕРНО, че президентът на БФС мери с различен аршин.

Автор: Кристиян Иванов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички