Завръщането на Джошуа: Антъни прегази американска машина за прегръдки!


Завръщането на Джошуа: Антъни прегази американска машина за прегръдки!
Снимка: Getty Images

21483 0

Голямото завръщане на Антъни Джошуа на боксовия ринг беше победоносно, кърваво, но и не особено убедително. "Новата зора" за Ей Джей дойде с много внимателни действия, не особено атрактивни атаки и все пак с брутален побой над Джърмейн Франклин, макар и без нокаут. 

Британецът демонстрира отлично движение с краката и солидна защита. Свидетелство за това е фактът, че опонентът му отправи далеч повече удари в мача, но много малко от тях бяха точни. Ей Джей от своя страна беше заложил на по-малко серии, повече точност и много внимание да не бъде изненадан от коварния опонент. 

Голямото предимство за боксьора от Уотфорд беше левият прав, с който едновременно разкървави сериозно съперника си и успя да се предпази от близкия бой, който търсеше американецът. 

След третия рунд нямаше никаква интрига в мача, след като Франклин търсеше клинч на всеки 20-30 секунди, с което двубоят заприлича повече на борба. Джошуа от своя страна изглеждаше доволен от този развой и просто чакаше удобен момент за атака срещу все по-уморения си съперник.

В късните рундове той имаше няколко шанса да приключи съпротивата на Убиеца, но коравият американец не се даде и дори след редица ъперкъти не падна по гръб - победа без нокаут за британеца. Между 10 и 12 рунд Ей Джей натисна здраво в търсене на нокаутиращ удар, но прегръдките на Франклин не спряха, а с това той се опази да не загуби преждевременно. 

 

Това беше 25-ти успех в кариерата на Антъни Джошуа, който се върна на пътя на триумфа, след като претърпя две поредни поражения от Олександър Усик и имаше 3 загуби в последните си 5 двубоя. Това беше обаче едва третият случай, в който Ей Джей печели без да нокаутира съперника си. 

Продължете да четете надолу, за да видите как се разви мача рунд по рунд! 

Галавечерта за сблъсъка започва около 20:00 часа българско време, а големият дуел се очаква около четири часа след това (в зависимост от развитието на предходните мачове). Ще можете да следите боксовия мач Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин НА ЖИВО в SportLive.bg.

Развой на битката Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин

ОБНОВЕНО: Последният мач от картата в Лондон вече приключи, след като още в ранните рундове Фабио Уордли приключи със съпротивата на Майкъл Кофи! До гвоздея ни делят около по-малко от 30 минути! 

Към 12:20 двамата ще стартират тъй наречения "ring walk". След кратко забавяне, към 00:23 Франклин пръв се насочи към ринга под бурните освирквания на феновете за зала "O2 arena". В 00:29 и Джошуа вече беше на ринга и шоуто можеше да започне. 

РУНД №1 

Още от първия гонг си пролича как ще се развива срещата - Ей Джей бързо вкара в употреба левия прав, докато Франклин се опитваше да влезе под гарда на бившия шампион и да атакува от близка дистанция, както и със здрави удари в тялото. Първият рунд определено беше опознаващ и за двамата, като във финалната минута имаше добра размяна на прави удари. 

РУНД №2 

Джошуа организира първа мощна атака още в първата минута на втория рунд, като Франклин едва се опази, а след това с непозволени действия спря акцията на Ей Джей и беше смъмрен от съдията. 

В края на рунда Джошуа намери на два пъти чисто тялото на Франклин и му извади въздуха, след което го уцели и с ляв прав. Рундът приключи обаче с добра акция на американеца и точно попадение с ляв прав. 

РУНД №3 

Убиеца (както е прякорът на американеца) започна по-активно третата част и вкара в употреба дясната си ръка, карайки Ей Джей да се раздвижи здраво в защита. След преполовяването на рунда бившият световен шампион влезе в режим атака и овладя ситуацията на ринга, но Франклин продължи да е по-активен в опитите си за атака - най-добрият рунд за него до момента. 

РУНД №4

В началото на 4-ата част Ей Джей вкара 3-4 точни попадения с ляв прав - най-много до момента в мача от негова страна. Истинската свада обаче беше буквално в края на рунда, когато Джошуа "намери" брадичката на опонента с кука, а Франклин реагира като ужилен, натика бившия шампион във въжетата, но не успя да атакува чисто преди гонга за край на рунда. 

РУНД №5 

Британецът продължи да малтретира своя опонент с леви прави, като Франклин успя да реагира с един неточен ъперкът и много клинчове. Джошуа определено увеличи темпото в последните два рунда и все по-често започна да пробива защитата на американеца, който прибегна до 5 клинча, за да се опази. 

РУНД №6 

Франклин продължи да е изключително активен в атака, но успеваемостта му беше много ниска, като Ей Джей се отбраняваше прекрасно. За негово съжаление обаче, почти всяка по-мощна атака беше посрещана от моментален клинч от страна на УБиеца. 

РУНД №7 

Определено Франклин дишаше и се движеше все по-трудно. Джошуа не бе особено активен в атака, но продължи да тероризира лицето на опонента си, вкарвайки в употреба все по-често и дясното си кроше. 

РУНД №8 

В този рунд Джошуа отново вдигна темпото и рано-рано вкара страхотен десен прав в главата на Франклин, който се залюля, но не падна. Съдията прекрати за момент битката, което даде шанс на американеца да се ориентира в ситуацията и веднага да потърси клинчове. Няколко пъти Джошуа потърси и нокаутиращия си удар (ъперкът), но не сполучи с атаките си - пореден рунд в неговата сметка. 

РУНД №9 

Джошуа "влезе" в рунда с десен прав и опита бързо да приключи своя опонент, но верният приятел на Франклин - клинчът, опази американеца от нокаут. 

РУНД №10 

Най-накрая добра размяна на удари, в която Ей Джей успя да вкара ъперкът, но не достатъчно силен, че да повали Франклин. В средата на рунда ударите на Джошуа станаха все по-тежки, а ръцете на Франклин все по-трудно стояха в добър защитен гард, но до нокаут отново не се стигна. 

РУНД №11 

Още от същото - мощни удари на Джошуа и огромна сила на духа от Франклин, който отнесе нови два ъперкъта, но не падна по гръб. Нещо повече - в края на рунда той вкара няколко много точни попадения, които му дадоха един от малкото рундове в негова полза в мача. 

РУНД №12

Франклин се хвърли в опит да потърси друг развой на дуела, но Джошуа не му позволи да се приближи достатъчно. В този рунд имаше и размяна на реплики между двамата, малко след което Ей Джей се хвърли да опита нокаут, нанесе два удара и Франклин веднага го прегърна, за да не бъде нокаутиран. 

След финалния гонг двамата решиха да продължат битката, но бързо бяха разтървани. 

Какво се случи на боксовата галавечер на Джошуа - Франклин

Вечерта в зала "O2 Arena" беше страхотна, като зрителите станаха свидетели на класни изпълнения, нов континентален шампион в тежка категория и дори спорни съдийски отсъждания. 

За България, разбира се, най-важен беше мачът на Георги Величков, който беше част от ранната карта на събитието. Той показа отлична защита и се бори здраво срещу своя опонент, но в крайна сметка загуби с 1:3 рунда срещу представителя на Саудитска Арабия. 

Можете да видите най-доброто от галавечерта - всички мачове , спорни съдийски отсъждания и брутални нокаути, като последвате връзката. 

Има само един начин, по който можете да гледате мача на Ей Джей - с абонамент към стрийминг услугата DAZN. Можете да се възползвате от 50% намаление за 1 месец, като се регистрирате или абонирате за услугата през този специален линк, достъпен само за читатели на Sportlive.bg. 

Повече подробности за това как може да гледаме завръщането на Антъни Джошуа на ринга тук

Преди Джошуа - Франклин

Антъни Джошуа има 27 мача на професионалния ринг. 24 от тях са победи, като само 2 от успехите не са дошли след нокаут. Пораженията за британеца на ринга са 3, като те са допуснати в последните му 5 сблъсъка.

Две от загубите идват от Олександър Усик в последните му две срещи. Предната пък бе от Анди Руис, който временно му отне титлите след шокираща победа. Последният успех в кариерата на Джошуа е срещу Кубрат Пулев.

Джърмейн Франклин има общо 22 двубоя. 29-годишният боксьор е спечелил 21 от тях, като 14 от успехите му са след нокаут. Загубата е едва една - по точки преди по-малко от половин година, когато в последния му мач до момента Дилиън Уайт го победи.

Тогава Франклин се представи добре, но съдиите отсъдиха 115-115, 112-116 и 112-116 в полза на Уайт. Преди Уайт се бе справил с Родни Мур, но преди него имаше прекъсване от над цели две години и половина заради мениджърско неразбирателство.

Предстоящата галавечер е изключително важна за Джошуа. Всички в България могат да я гледат само на едно място - DAZN (линк за регистрация). Стрийминг гигантът ще излъчи ключовия двубой в своя сайт, а всичко интересно преди, по време и след зрелището Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин четете в Sportlive.bg. 

Благодарение на партньорството ни с DAZN, читателите на Sportlive.bg могат да гледат Джошуа срещу Франклин с 50% намаление - вижте как, като последвате линка! 

Гледай завръщането на Джошуа само в DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички