"Бразилски" пропуски костваха победата на Левски срещу Апоел Беер Шева, бъдещето в Европа ще се реши на "Герена" (ВИДЕО)


"Бразилски" пропуски костваха победата на Левски срещу Апоел Беер Шева, бъдещето в Европа ще се реши на "Герена" (ВИДЕО)
Снимка: Официална Фейсбук страница на Левски

10256 0

Левски и Апоел Беер Шева не успяха да се победят в първия мач между двата тима от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. Срещата на стадион "Търнър" в Израел завърши при резултат 0:0. Със сигурност "сините" могат да съжаляват, защото пропуснаха няколко страхотни шанса, с които можеха да грабнат победата като гост, но всичко ще се реши на "Герена" в реванша.

Първото полувреме започна с домакински натиск от страна на Апоел. Домакините владееха повече топката и създадоха няколко ситуации пред вратата на Пламен Андреев, но не успяха да затруднят сериозно родния страж. През първата част обаче най-добрите положения бяха за "сините". В 30-ата минута Рикардиньо можеше да отбележи, възползвайки се от грешка на тима от Беер Шева, но негов удар от наказателното поле бе блокиран от капитана на домакините - Мигел Витор, с шпагат. 10 минути по-късно пък Уелтън се озова очи в очи със стража на тима от Израел, но стреля силно над напречната греда.

Втората част стартира доста борбено, като и двата тима целяха да вземат надмощие в средата на терена. Най-чистото положение за Левски дойде в 54'. Патрик-Габриел Галчев центрира чудесно в наказателното поле, където над всички се извиси Роналдо. Бразилецът стреля с глава, но стражът на Апоел се намеси подобаващо и отрази сигурен гол. 4 минути преди края на редовното време Пламен Андреев трябваше също да се намесва геройски, отразявайки удар от статично положение. В добавеното време, появилият се като резерва - Ивелин Попов, си пробва късмета от дистанция и след рикошет топката нацели напречната греда.

Цялостно Левски стоеше доста по-добре на терена. Всяка една от линиите на Николай Костов бе доста дисциплинирана и не позволяваше да се пропука. "Сините" владееха кълбото 56% от времето срещу 44% за Апоел. Домакините осъществиха общо 6 положения за гол, докато тези на Левски бяха 5, но далеч по-убедителни.

Реваншът между двата тима е точно след седмица (17 август - четвъртък). Преди това обаче "сините" посрещат Ботев Враца на "Герена". Припомняме, че победителят от сблъсъка в третия квалификационен кръг на ЛнК ще срещне германския Айнтрахт Франкфурт в плейофния двубой за влизане в групите на третия по сила европейски турнир.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди на сблъсъка Уелтън бе изведен на фланга и пусна топка към наказателното поле на израелците. Адресат на подаването бе Рикардиньо, но кълбото не стигна до него, тъй като противников футболист се намеси. В следващите минути домакините установиха натиск и стигнаха до няколко положения, но не застрашиха сериозно Пламен Андреев. В 10-ата минута се стигна до най-интересната ситуация. Патрик Климала центрира топката в малкия пенал на родния гранд, но там Кристофер Петершон закъсня с атаката си към топката и не успя да отиграе ситуацията.

Осем минути по-късно се стигна до нова ситуация пред Андреев. Барейро пробва да изведе Константин Паун сам срещу младия "син" вратар, но бившият капитан на Левски излезе навреме и улови топката пред румънския си опонент. В 26-ата минута Рой Гордана се строполи върху глезена на Марин Петков. Родният национал имаше нужда от медицинска помощ, като дори накуцваше на терена, но до смяна от Костов не се стигна.

В 30-ата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката, като грешката бе предизвикана от Уелтън. Кълбото се озова в Рикардиньо и проби, озовавайки се лице в лице с Марсиано. Капитанът на Апоел Мигел Витор обаче успя да се върне навреме и с отчайващ шпагат успя да блокира удара на бразилската деветка на Левски. В 36-ата минута обаче стана ясно, че Марин Петков няма да може да продължи. Патрик-Габриел Галчев се появи на неговото място. В 40' се стигна до отличен шанс за "сините". Рикардиньо успя да изведе своя сънародник Уелтън сам срещу Офир Марсиано. Фланговият футболист на българския тим обаче стреля доста неточно и пропусна да даде преднина на своите. До края на първата част не се стигна до нищо по-сериозно и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Рикардиньо и Уелтън се превърнаха в длъжници на Левски (ВИДЕО)

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна със сериозна борба за центъра на терена. Двата тима започнаха да действат по-агресивно и се стигна до няколко нарушения. В 50-ата минута Асен Митков проби добре в половината на Апоел, но пред наказателното поле на домакините се засуети и загуби топката, а можеше да комбинира вляво с Уелтън. В 55' се стигна до първата добра възможност през второто полувреме и тя бе в полза на Левски. Патрик-Габриел Галчев центрира отдясно, а над всички в наказателното поле се извиси Роналдо, но неговият удар с глава бе в обсега на Марсиано, а стражът на израелците опази вратата си суха. В 58-ата минута пък в игра за домакините се появи българският национал Йоан Стоянов.

В 61-ата минута Рикардиньо се озова в наказателното поле на домакините с топката в крака. Той се строполи на земята, като "сините" имаха претенции за дузпа, но главният арбитър Мигел Ногуейра остана безмълвен в тази ситуация. В 67' Шай Елиас от Апоел бе изведен отдясно на фланга. Той центрира към Патрик Климала в наказателното поле, но деветката на домакините се размина с топката и не успя да отбележи. 2 минути по-късно пък Андриан Краев извърши нарушение, за което му бе показан жълт картон (втори жълт картон за Левски след този на Кордоба през първата част).

В 77' Николай Костов извърши две смени. Джевад Ел Джемили и Асими Фадига се появиха в игра. Теренът в Израял пък напуснаха Асен Митков и Дарлан. 4 минути преди края на второто полувреме Пламен Андреев трябваше да се намеси след коварен удар от пряк свободен удар. Стражът на "сините" се разтегна максимално и с върха на пръстите си отклони техничен удар, за да запази мрежата си суха. В 88-ата минута пък Костов извърши трета смяна. Ивелин Попов се появи игра, а мястото си отстъпи Рикардиньо. Именно Попов можеше да отбележи в добавеното време, след като стреля от сериозна дистанция, но след рикошет топката срещна напречната греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Апоел Беер Шева: 1. Офир Марсиано, 4. Мигел Витор, 5. Ияд Абу Абаид, 8. Рой Гордана, 9. Патрик Климала, 19. Шай Елиас, 22. Елдер Лопеш, 23. Кристофер Петершон, 24. Гай Бадаш, 33. Константин Паун, 35. Мариано Барейро

Резерви: 36. Йонатан Шани, 55. Нив Елиаси, 3. Харел Шалом, 10. Томер Хемед, 11. Сагив Йехезкел, 15. Илай Мадмон, 16. Амир Ганах, 17. Алон Тергеман, 18. Ейтан Тиби, 27. Йоан Стоянов, 28. Антонио Сефер

Левски: 1. Пламен Андреев, 88. Марин Петков, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 27. Асен Митков, 37. Дарлан, 7. Роналдо, 17. Уелтън, 9. Рикардиньо

Резерви: 13. Николай Михайлов, 99. Иван Андонов, 10. Ивелин Попов, 11. Джавад Ел Джемили, 14. Илиян Стефанов, 16. Преслав Бачев, 20. Асен Чандъров, 21. Кристиян Йовов, 22. Патрик-Габриел Галчев, 97. Асими Фадига

ПРЕДИ МАЧА

"Сините" вече отстраниха един съперник по пътя към груповата фаза на надпреварата - северномакедонския Шкупи, постигайки две чисти победи - 2:0 в Скопие и 1:0 в София.

В същото време Апоел се справи сравнително трудно с литовския Паневежис - минимален домакински успех с 1:0 и равенство 1:1 в реванша.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Много по-млад състав, но и по-скъп: Шансът на Левски да се докаже срещу Апоел Беер Шева не е за изпускане!

Отборът на Николай Костов вече изигра и четири мача от сезон 2023/24 в Първа лига, записвайки две победи (3:1 срещу Ботев Пловдив и 6:0 срещу Локомотив София) и две загуби (1:2 от ЦСКА 1948 и 1:2 от Локомотив Пловдив).

Новата кампания в елита на Израел пък стартира чак на 26-и август, но съставът на Елянив Барда допусна тежко поражение от Макаби Тел Авив (1:6) в турнира "Тото Къп".

Мнения преди Апоел Беер Шева - Левски:

Николай Костов за Апоел: Няма как да го подценим, защото е силен отбор, но и няма да го надценим, защото Левски е силен

Марин Петков: Публиката на Левски винаги е фактор! За другия отбор става страшно, когато се напълни "Герена"

"Не изглеждаме добре" - треньорът на Апоел Беер Шева силно притеснен от едно нещо преди мача с Левски

Само в SportLive! Петър Курдов отсече: Не съм голям оптимист за сблъсъка с Апоел Беер Шева

В Израел впечатлени от "страхотната подкрепа от трибуните" за Левски, отличиха трима играчи

Емил Велев очаква победа за Левски с 1 гол срещу Апоел Беер Шева и даде съвет как да стигне до нея

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички