Само в SportLive! Петър Курдов отсече: Не съм голям оптимист за сблъсъка с Апоел Беер Шева


Само в SportLive! Петър Курдов отсече: Не съм голям оптимист за сблъсъка с Апоел Беер Шева
Снимка: Boris Barbolov / LAP.bg

8869 0

Левски продължава европейската си одисея. Възпитаниците на треньора Николай Костов ще гостуват на Апоел Беер Шева в първа среща от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят в Израел е утре вечер от 20:30 часа.

Бившият нападател на Левски Петър Курдов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg в навечерието на мача с Апоел Беер Шева. Трикратният шампион със „сините“ изрази своето мнение и очаквания за представянето на любимия му от отбор в евротурнирите през тази кампания.

Ето какво заяви Курдов пред медията ни:

- Г-н Курдов, на дневен ред за Левски е първата среща с Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Как очаквате да се представят „сините“ в Израел?

- Очаквам да се представим достойно. Нека да не казвам силни думи, защото в завчерашното интервю на Емил Велев – Кокала той доста се мазнееше на ръководството на клуба. Даже мас му капеше от устата. (б.р уточни, че го казва в шеговит тон).

Ако играят както го направиха срещу Локомотив Пловдив, нищо добро не ни чака. Не е изключено и да се случи. Наистина, показаха и хубави неща в Пловдив, но аз лично не останах впечатлен от представянето в тази среща.

- Основно на това ли се базират очакванията Ви за двубоя с израелците?

- Трябва да си даваме сметка, че слаби отбори вече няма. Дори отборът, който излиза срещу нас, е със сериозен бюджет. Те нямат проблеми като тези на Левски. А ние се въртим в един омагьосан кръг и ни се иска всичко да е розово, но то не е така.

Аз не гледам мача на любимия ми отбор като запалянко, а като професионалист и треньор. Това е моят живот. Пак ще повторя, че имаше и хубави неща срещу Локомотив. Надявам се срещу израелците да се представим добре и да не е някаква страшна загуба. Виждам нещата като минимално поражение за Левски, защото Апоел Беер Шева не са това, което бяха македонците от Шкупи. Макар че видяхме как се представиха те второто полувреме – по най-достойния начин и създадоха и заплахи към вратата ни. Реваншът срещу Шкупи беше на кантар.

В крайна сметка тези момчета, които тъй нареченият „Баща на българския футбол“ – Мърито ги държеше на пейката, виждаме какво правят. Винаги съм казвал, че футболът може без всеки. Мъри, Мъри, та Мъри, а накрая отборът играе по-добре без него.

- От думите Ви разбрах, че не сте голям оптимист за първия мач с Апоел Беер Шева, като прогнозирате минимална загуба за Левски. А възможно ли е все пак „сините“ да постигнат победа, която дори до голяма степен да им осигури крайния успех?

- Аз не мога да кажа нито едното, нито другото. Мисля, че ще се представим нормално, което значи да не загубим, но не съм казал, че ще загубим.

Смятам, че ще има напрежение. Това, което показват като игра ми дава основание да съм на мнение, че ще се повторят добрите мачове под ръководството на Николай Костов. Така виждам всъщност нещата.

- Левски ли ще е крайният победител от сблъсъка с Апоел Беер Шева?

- Надявам се и ми се иска Левски да продължи по-нататъшната борба в турнира. Само че не съм много по гаданията и не познавам някой път. Но не е много оптимистично.

- Не сте голям оптимист за продължаването на „сините“ към плейофа, нали правилно Ви разбрах?

- На този етап да. Има достатъчно време. Нека да видим как ще завърши първата среща, а тогава вече можем да правим някакви сметки.

- Евентуалното последно препятствие преди групите на Лига на конференциите ще е Айнтрахт Франкфурт.

- Всички знаем какво значи Бундеслига и какво е нивото на отборите там. Надявам се да стигнем дотам.

- Очевидно се надявате Левски да опровергае първоначалното Ви мнение и да се изправи срещу германците.

- Да. Абсолютно е така.

- Скандалът в отбора на Апоел Беер Шева възможно ли е да се отрази ползотворно на „сините“?

- Не мисля.

- Опасявате ли се от някакви други странични фактори – климатични условия и т.н?

- Велев вече го каза, че нещата са коренно различни от тук. Доколкото знам там са някакви страшни жеги. Няма оправдание с времето, защото то е такова и за двата отбора. Все пак те ще имат някакви предимства, домакински.

Ако нашият отбор обаче си свърши добре работата във фаза защита, а също така зависи как ще се представи в офанзивен план – да издържат без получен гол до 30-ата минута. Тогава нещата ще отидат на съвсем друго ниво. Иначе нашата защита започва от нападението, защото така сме научени. В момента много приказки не са желателни.

Ако все пак Левски успее да елиминира израелците, какви ще шансовете срещу германците?

- Първо, ако прескочим този кръг, ще е много голям успех не само за футболистите, но и за ръководството, и самия клуб. Ще бъде невероятен успех, защото всички отбори правят някаква селекция, а при нас почти нищо не се случва.

Чак за бъдещи мачове с Айнтрахт не бих желал да коментирам. Има доста време и нека първо да видим как ще се развие турнирната битка с Апоел Беер Шева. Оттам-нататък ще е друга играта, ще има друга постановка, ще има други намерения и т.н.

Иначе през годините два пъти сме елиминирали Щутгарт, който беше шампион на ФРГ. Футболът е непредвидим, всичко може да се случи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Емил Спасов направи любопитен намек за разногласията на „Герена“ и отсече: Левски прави нещо уникално! Сблъсъците с Айнтрахт ще са бонус!

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ПЕТЪР КУРДОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички