В Израел впечатлени от "страхотната подкрепа от трибуните" за Левски, отличиха трима играчи


В Израел впечатлени от "страхотната подкрепа от трибуните" за Левски, отличиха трима играчи
Снимка: Karolina Shuleyevska / LAP.bg

14551 0

Висшата лига в Израел ще бъде открита само след няколко седмици, но Апоел Беер Шева вече е в смут, особено извън терена. Отборът започна с домакинска загуба с 6:1 от Макаби Тел Авив в Тото Къп, продължи със слабо представяне в първия етап на Лигата на конференциите и достигна своя връх вчера с официалното съобщение на клуба относно отстраняването на полузащитника Рамзи Сафури.

Той беше отстранен поради физическа конфронтация с полузащитника Елиас след игра на табла. Конфронтацията доведе и до контузия на нападателя Шагив Йехезкел. Междувременно треньорът Елинив Барда се надява да балансира в редиците и да започне нов път в Лигата на конференциите, когато тази вечер (четвъртък, 20:30) се изправи срещу Левски.

В Израел изобщо не подценяват Левски - дори напротив

"Левски София е смятан за един от най-големите клубове в България с 26 шампионски победи и 26 купи. Това е клуб, която трайно е в европейските рамки. В предишния етап Левски победи тима от Македония (0:2 като гост и 1:0 у дома с гол на Марин Петков в 11-ата минута на добавеното време) и се надява да преодолее израелския противник. Водачеството в България премина през последните години в ръцете на богатия Лудогорец, но Левски все още има много широка фен база и получава страхотна подкрепа от трибуните", пише "bizportal.co.il" преди двубоя.

От изданието отличават няколко играча от "сините", като на предна позиция излиза вратарят Пламен Андреев. "И по отношение на пазарната стойност българският отбор е с предимство - той е на стойност 18,6 милиона евро, докато пазарната стойност на играчите на Апоел Беер Шева е 16,79 милиона евро. Най-големият талант в българския отбор е вратарят Пламен Андреев. 18-годишният Андреев е смятан за един от най-талантливите вратари в Европа за своята възраст и е оценяван на 1,5 милиона евро.

В България твърдят, че много клубове в Европа вече са предложили двойна сума, но са отказани. Друг значим играч е защитникът Хосе Кордоба, който преди това е играл за Селта Виго и дори за Индепендиенте от аржентинското първенство. Пазарната му стойност е 2,5 милиона евро. В атака играе бразилецът Уелтън, чиято стойност е 1,5 милиона евро. Уелтън преди това е играл за Ботафого, а Левски София е първият му клуб в Европа". Наставникът на Апоел Беер Шева също е притеснен преди двубоя, като посочи важен проблем пред отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички