Много по-млад състав, но и по-скъп: Шансът на Левски да се докаже срещу Апоел Беер Шева не е за изпускане


Много по-млад състав, но и по-скъп: Шансът на Левски да се докаже срещу Апоел Беер Шева не е за изпускане
Снимка: Boris Barbolov / LAP.bg

4025 0

Левски оставя добри впечатления от началото на сезона и макар да допусна 2 загуби показа, че има ясен план на игра. Следващото сериозно препятствие за отбора на Николай Костов е Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

В Израел подхождат с уважение към българския тим, като медиите отбелязват силната игра на тима, докато Апоел се тресе от скандали. Едно от нещата, което бе споменато в израелските медии е, че съставът на Левски е оценен на повече от този на Беер Шева.

Кой струва повече?

Според Transfermartk съставът на "сините" е 18,6 млн. евро, докато този на съперника е 16,79 млн евро. Хосе Кордоба (22 г.) е оценен най-високо от 26-кратните шампиони на 2,5 млн. евро. Андриан Краев (24 г.), Пламен Андреев (18 г.) и Уелтън (26 г.) са оценени на 1,5 млн. евро. Цунами е следващият с 1,3 млн. евро. Именно и той е най-възрастният с неговите 27 години.

Сходни са цифрите и в състава на Апоел, но там са доста по-опитни - що се отнася до възраст. Полякът Патрик Климала (25 г.) е най-скъпоструващият, оценен на 2,5 млн. евро. Наказаният от клуба Рамзи Сафури (27 г.) струва 1,5 млн. евро, а Адриан Паун (28 г.) е с 500 хиляди евро по-малко. Мариано Барейро (28 г.) и Ротем Хатуел (25 г.) също струват 1 млн. евро.

Разликата в средната възраст на двата състава обаче не е за подценяване

Впечатление прави, че съставът на Левски е сравнително с по-малка средна възраст от тази на израелския тим. 22,9 е средната възраст на "сините", докато при Апоел Беер Шева е 26 години. Ивелин Попов и Николай Михайлов са двамата най-опитни в състава на родния тим, като и двамата са на 35 години. Вратарят обаче почти не получава игрово време, а се залага на Пламен Андреев. Всички останали в състава са под 30-годишна възраст.

В състава на Апоел Беер Шева е коренно различно. Цели 8 играчи са над тази възраст. Томер Хемед е най-възрастен с неговите 36 години, централният защитник Ейтан Тиби е на 35 години, а Мигел Витор и Хелдер Лопес на 34 години. В Израел обърнаха сериозно внимание и на подкрепата, която Левски получава във всеки мач от своите фенове.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички