Официално: Гарет Саутгейт повежда Англия на Европейското първенство през 2024 г.


Официално: Гарет Саутгейт повежда Англия на Европейското първенство през 2024 г.
Снимка: Getty Images

744 0

Футболната Асоциация на Англия обяви официално кой ще поведе "трите лъва" към Европейското първенство по футбол в Германия през 2024 г. Това ще бъде досегашният селекционер на страната, който е начело от септември, 2016 г. и има контракт до зимата на 2024-а.

От Кралството обявиха официално решението си часове преди финала между Аржентина и Франция на Световното първенство по футбол, по време на което Англия бе елиминирана на четвъртфиналите от "петлите".

Именно след това събитие дойдоха предположенията, че той може да напусне поста, тъй като отборът му продължава от 1966 г. насам да не печели трофей от голямо състезание.

В изявление изпълнителният директор на ФА - Марк Булингам заяви: "Радваме се да потвърдим, че Гарет Саутгейт продължава да бъде мениджър на Англия и ще ръководи нашата кампания на Евро 2024.

Гарет и Стив Холанд винаги са имали нашата пълна подкрепа и нашето планиране за Еврото започва сега", обявиха от Асоциацията с поглед към близкото бъдеще.

Въпреки, че "трите лъва" не са триумфирали и под насоките на Саутгейт - той се превърна във втория най-успешен мениджър в историята на селекцията. Англия спечели 51 от своите 81 мача под ръководството на 52-годишния специалист. 

Така пред Саутгейт и компания предстои гостуване на Италия в Неапол в началото на 2023 г., с което започват и Европейските квалификации за страната. След това идва време и за домакинство на "Уембли" срещу Украйна.

Вижте всичко около решението на Гарет Саутгейт да остане начело на Англия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички