Напуска ли Саутгейт след 6 години с Англия: Твърде важно е за всички, за да сбъркам


Напуска ли Саутгейт след 6 години с Англия: Твърде важно е за всички, за да сбъркам
Снимка: Getty Images

1147 0

На пореден голям форум Англия влиза като един от големите фаворити за спечелването на трофея, но в крайна сметка не стига до него. Това е факт, след като "трите лъва" бяха отстранени на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол.

След като на Мондиал 2018 тимът игра полуфинал, а на Евро 2020 - финал, на турнира в Катар не успя да продължи надграждането. Това явно е накарало селекционера Гарет Саутгейт да се замисли за бъдещето си. Припомняме, че няколко месеца преди Мондиал 2022 отборът загуби с 0:4 от Унгария в Лигата на нациите - най-голямото поражение за страната като домакин от 1928 година насам.

"Голяма част от последните 18 месеца бе трудна. Колкото и да ми хареса всичко в последните няколко седмици, все още се връщам към това как бяха нещата през последните 18 месеца. Всичко, което се изговори и изписа, нощта на Уулвс (бел. ред. препратка към поражението от Унгария).

Има много неща в главата ми, за които се колебая. Това, в което искам да съм сигурен, ако приемем, че е правилно решението да остана, е че имам енергията да го сторя. Не искам да стоя на линията четири или пет месеца и да си мисля, че това е било грешното решение. Твърде важно е за всеки, за да объркам" - сподели Саутгейт.

След отпадането на "трите лъва" легендарният Дейвид Бекъм защити Саутгейт, Англия и Хари Кейн, въпреки че немалко англичани вярват, че Гарет трябва да бъде заменен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички