От ФА са взели решение за бъдещето на Гарет Саутгейт


От ФА са взели решение за бъдещето на Гарет Саутгейт
Снимка: Getty Images

994 0

Футболната асоциация на Англия иска да остави начело на поста на „трите лъва“ селекционера Гарет Саутгейт, макар тимът да се провали на Мондиал 2022. 52-годишният британец изведе отбора си до четвъртфиналите на Световното първенство в Катар, но там преклони глава от Франция с поражение с 1:2.

Орелиен Чуамени откри резултата, но дузпа от Хари Кейн изравни, за да може Оливие Жиру да възстанови актива на „петлите“. В самия край на мача пък Кейн изпусна втора дузпа за англичаните и те за пореден път отпаднаха безславно на световни футболни финали.

Именно след този развой бъдещето на бившия мениджър на Мидълзбро стана обект на сериозни дискусии на Острова, след като контрактът му изтича след края на задаващото се Европейско първенство в Германия.

Според медии именно от страната-домакин на Евро 2024, то ФА вярва, че Саутгейт е точният човек за тази селекция на Англия и желанието на шефовете на футбола там е той да остане начело на отбора. От ФА са очаровани от постигнатите резултати на англичаните до този момент. А какво съобщение даде Тайсън Фюри към Англия, прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички