Гарет Саутгейт взе решение за бъдещето си начело на Англия


Гарет Саутгейт взе решение за бъдещето си начело на Англия
Снимка: Getty Images

1291 0

Настоящият селекционер на Англия - Гарет Саутгейт, e взел решението за бъдещето си начело на "трите лъва", съобщава английското издание на "Телеграф".

Оказва се, че 52-годишният специалист е решен да остане начело на националния отбор. Той е умувал как да постъпи в дните след поражението от Франция на полуфиналите от Световното първенство.

Мислите на селекционера след провала

Английският лагер се завърна на Острова в неделя от Катар, а в дните след това Саутгейт е коментирал възможностите си с приятели и семейство, а в близките дни ще обяви лично решението си на Футболната асоциация.

Въпросителните около бъдещето на Саутгейт отново излязоха на преден план, след като "трите лъва" не успяха да достигнат до трофей в поредното издание на голям турнир. Всичко това включва и постоянното недоволство, което част от запалянковците изпитва към наставника.

Мнението на ФА

Междувременно обаче лично от ФА искат Саутгейт и неговият асистент Стив Холанд да останат начело и да изведат Англия на Европейското първенство в Германия през 2024 г. Това би могло да се случи, тъй като настоящият договор на екипа е до края на същата година.

От ФА смятат, че националната селекция търпи развитие, след като Англия първо достигна до полуфиналите през 2018 г., след това последва домакинското поражение от Италия на Евро 2020, а сега отново "трите лъва" бяха спрени на крачка от световния финал.

Утвърдителната статистика

Саутгейт се превърна във втория най-успешен мениджър на Англия в историята след сър Алф Рамзи и е решен да изведе "трите лъва" до първи трофей след последния от 1966 г.

Вижте кого определят за бъдещ капитан на Англия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички