Нидерландия или Австрия: Кой ще "капарира" място в елиминациите на Евро 2020?


Нидерландия или Австрия: Кой ще "капарира" място в елиминациите на Евро 2020?
Снимка: Getty Images

2492 0

Ден №7 от Европейското първенство по футбол продължава с нови три вълнуващи срещи. "Гвоздеят" в програмата е последен и противопоставя отборите на Нидерландия и Австрия! Срещата е от група "С", където са още Украйна и Северна Македония.

След като потрепери в първия кръг (с победа с 3:2 над Украйна), тимът на Нидерландия се надява на по-лесен мач и нова победа над Австрия, която да им подсигури мястото в елиминациите на Евро 2020. Вундертимът също започна с победа (3:1 срещу Северна Македония), което го поставя в добра изходна позиция за продължаване напред в турнира.

КОГА Е МАЧЪТ НИДЕРЛАНДИЯ - АВСТРИЯ

Двубоят е днес (17 юни), като ще се изиграе на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам. Това дава сериозно предимство на "лалетата", тъй като ще имат подкрепата на местните привърженици. Срещата ще стартира в 22:00 часа българско време. Ще можете да следите нея и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg. 

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Най-ексклузивната новина преди двубоя е наказанието на УЕФА срещу Марко Арнаутович, който няма да може да играе срещу Нидерландия. Причината са псувните, които отправи нападателят към футболист на Северна Македония в първия мач, спечелен от австрийците. Хубавото за селекционера на Австрия Франко Фода е, че няма други кадрови проблеми в отбора си.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА АВСТРИЯ

Саса Калайджич ще води атаката в отсъствието на Арнаутович. Лидерът на отбора Давид Алаба изненадващо стартира като централен бранител срещу Северна Македония, въпреки че се очакваше да действа или по левия фланг, или като полузащитник. Очаква се той да действа на същата позиция и срещу Нидерландия. Конрад Лаймер и Юлиан Баумгартлингер записаха минути като резерви в предишния мач и вече са готови за пълен мач.

Що се отнася до Нидерландия, Дони ван де Бек е контузен, а Матайс де Лихт е под въпрос за срещата. Бранителят на Ювентус дори не беше в групата за мача с Украйна заради контузия, но сега има вероятност да бъде поне на резервната скамейка. След гола си срещу Украйна Воут Вегхорст вероятно ще запази титулярното си място на върха на атаката на "лалетата", макар и да изглеждаше малко изолиран от играта на тима.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА НИДЕРЛАНДИЯ

Нейтън Аке и Жоел Велтман пък са на разположение на Франк де Бур, ако реши да "освежи" защитата си. Оуен Вейндал се надява, че ще замени Патрик ван Анхолт на левия фланг, след като остана резерва в първия мач. Отдясно Дензел Дъмфрис затвърди титулярното си място след много силното си представяне срещу Украйна.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Нидерландия разиграваше добре топката срещу Украйна, играеше красиво, но имаше трудности в заключителната фаза на атаката. "Лалетата" се отпушиха едва през второто полувреме, а малко след това се видя и друга тяхна слабост - не затвориха мача и изпуснаха аванс от два гола само за 4 минути.

Австрия започна добре участието си на Евро 2020 и взеха очаквана победа над Северна Македония. Тимът играе приличен за качествата на футболистите си футбол, като се намира в сравнително добра форма. Срещу Нидерландия обаче ще им е необходимо нещо повече от това, като дори и статистиката показва, че последните 6 мача между тези два отбора неизменно са завършили с победа за "лалетата".

СИТУАЦИЯТА В ГРУПА "С"

Нидерландия и Австрия са лидери в група "С" с 3 пункта, като Вундертимът е с по-добра голова разлика след първия мач. Украйна и Северна Македония са на дъното на групата, без точки. За Нидерландия е важно да спечели мача с Австрия, за да си подсигури класирането. В Австрия пък ще се задоволят и с равенство, след като спечелиха първия си мач.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Холандия (3-5-2): Маартен Стекеленбург, Матайс де Лихт, Стефан де Врай, Дейли Блинд, Дензъл Дъмфрис, Мартен де Рон, Жоржиньо Вайналдум, Френки де Йонг, Патрик ван Аанхолт, Воут Вегхорст, Мемфис Депай

Австрия (3-1-4-2): Даниел Бахман, Филип Линхарт, Давид Алаба, Мартин Хинтерегер, Ксавер Шлагер, Щефан Лайнер, Конрад Лаймер, Марсел Забицер, Андреас Улмер, Саша Калайджич, Марко Арнаутович

НИДЕРЛАНДИЯ - АВСТРИЯ: ИГРАЧИ НА ФОКУС

Съвсем очаквано Жоржиньо Вайналдум имаше водеща роля за тима на Нидерландия в първия мач, като само през първата част отправи повече удари към вратата на съперника, отколкото в 9-те си мача за Ливърпул в Шампионска лига през миналия сезон. Халфът вкара и попадение и задаваше тон на атаките на "лалетата".

Един друг играч обаче "блесна" дори повече от Вайналдум, и то съвсем неочаквано. Младият Дензъл Дъмфрис цял мач не спря да тича по десния фланг и да тормози противниковата отбрана с включванията си. Именно той вкара победния гол в 85-ата минута. Макар и да изпусна някои добри положения за гол, фланговият футболист игра страхотно и бе с основна роля за победата на отбора си.

В състава на Австрия Давид Алаба е човекът с най-големи лидерски качества в отбора, но в ролята на централен защитник не успява да разгърне пълния си потенциал. Още двама играчи се отличават с играта си в състава на Австрия и техните изяви определено трябва да бъдат следени - Марсел Забицер и Щефан Лайнер.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021

Кристиано Роналдо и рекордите, които може да потроши на Европейското

Умиращ баща ще прекара последните си дни в гледане на сина си на Евро 2020

Въпрос №1 на Евро 2020: Трябва ли Еден Азар да играе изобщо? 

7 мача от групите на Евро 2020, които НЕ ТРЯБВА да изпускате! 

Роналдо атакува шокиращ рекорд на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички