Европейско първенство по футбол 2020: Австрия - по стъпките на Вундертима


Европейско първенство по футбол 2020: Австрия - по стъпките на Вундертима
Снимка: David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images

3422 0

Съвсем скоро започва Европейското първенство по футбол! То ще се проведе за 16-и път, но този път ще се състои в 11 града в 11 различни европейски страни. Шампионатът стартира на 11 юни и ще приключи на 11 юли 2021, а в него участие ще вземат 24 отбора. Днес Ви представяме отбора на Австрия: 

Въпреки че националният отбор на Австрия има големи успехи от участията си на Световни първенства, на Европейско първенство алпийската страна дебютира едва през 2008 г., когато заедно с Швейцария прие шампионата на стария континент. И макар австрийците винаги са да разполагали със силни индивидуалности, и при двете си участия на Европейски първенства „червено-белите“ не успяха да прескочат груповата фаза. Пред момчетата на Франко Фода стои нелеката задача да се преодолее група с Нидерландия, Украйна и Северна Македония.

За да видите кога са мачовете на Австрия, може да се насочите към програмата на Европейското първенство по футбол 2020

История: 

Европейски първенства:

2008 – групова фаза

2016 – групова фаза

Световни първенства:

1934 – 4-то място

1954 – 3-то място

1958 – групова фаза

1978 – ¼-финал

1982 – ¼-финал

1990 – групова фаза

1998 – групова фаза

Лига на нациите:

2018/19 – Дивизия Б, групова фаза

2020/21 – Двиизия Б, промоция в Дивизия А

Състав:

Вратари: Даниел Бахман, Павао Перван, Александър Шлагер

Защитници: Давид Алаба, Александър Драгович, Марко Фридъл, Мартин Хинтерегер, Щефан Лайнер, Филип Линхарт, Щефан Пош, Андреас Улмер

Полузащитници: Юлиан Баумгартлингер, Кристоф Баумгартнер, Флориан Грилич, Щефан Илсанкер, Щефан Илсанкер, Кондар Лаймер, Валентино Лазаро, Карим Онисиво, Марсел Сабитцер, Луис Шаоб, Ксавер Шлагер, Алесандро Шьопф, Кристофър Тримел

Нападатели: Марко Арнаутович, Михаел Грегорич, Саса Калайджич

Ключов играч:

Вече 10 години Давид Алаба е универсалното оръжие на австрийския национален отбор – говорим за футболист, който еднакво добре играе като ляв бек, ляво крило, централен защитник, опорен халф и плеймейкър. Където и да бъде поставен, 28-годишният играч носи максимална полза на своя тим. Манталитетът на победител, придобит след 10 години с екипа на Байерн Мюнхен дава увереност, че Алаба е безспорният лидер на Австрия. А освен това в негово лице Франко Фода придобива отличен изпълнител на преки свободни удари.

Очаквания и прогнози:

Австрия не би трябвало да срещне проблеми с дебютиращия тим на Северна Македония. Срещите с Украйна и Нидерландия също не носят голяма степен на определеност, предвид факта, че голяма част от състава на Австрия играе в Бундеслигата, където никой не отстъпва до последно. Вероятно Австрия няма да има сили за някое от първите две места, но третата позиция изглежда напълно логична за Давид Алаба и компания.

При излизане от трето място в група C Австрия ще играе срещу победителя от група Е или срещу победителя от група F. В група E фаворит изглежда Испания, но Швеция и Полша също не са за подценяване. Група F е групата на смъртта с Франция, Португалия и Германия. Предвид тези тежки съперници излизане от груповия етап би бил голям успех за Австрия.

Вижте съставите на всички отбори на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички