Кристиано Роналдо атакува рекорда по асистенции на европейски първенства по футбол


Кристиано Роналдо атакува рекорда по асистенции на европейски първенства по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

3552 0

Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо ще има възможността да прибави още един феноменален рекорд към богатата си кариера. Португалецът има реални шансове да подобри постижението за най-много асистенции на европейски първенства по футбол.

Това ще бъде пето участие за Роналдо на европейско първенство, като в предишните четири издания е успял да запише общо 6 асистенции. Това е със само две асистенции по-малко от тези на рекордьора Карел Поборски (8). Чехът, който е бивш футболист на Манчестър Юнайтед, се състезава в националния отбор от 1994 до 2006 г.

Роналдо се нарежда втори в класацията по асистенции на европейски първенства. Веднага след него идват петима играчи с равен брой асистенции (5): Сеск Фабрегас, Ариен Робен, Бастиан Швайнщайгер, Луиш Фиго и Дейвид Бекъм.

От активните футболисти Роналдо може да се притеснява от Еден Азар (Белгия), Арън Рамзи (Уелс) и съотборника си Жоао Моутиньо, които са с по 4 асистенции. Кристиано Роналдо е футболистът на Евро 2020 с най-много участия на европейски първенства (класация може да видите тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички