"Червените дяволи", които ще заменят Еден Азар на Европейското по футбол


"Червените дяволи", които ще заменят Еден Азар на Европейското по футбол
Снимка: Vincent Van Doornick/Isosport/MB Media/Getty Images

5820 0

Не е тайна за никого, че Еден Азар не се намира в оптимална форма през последните два сезона. Крилото не успя да покаже най-доброто от себе си в Реал Мадрид, а незадоволителната му форма може да накара Роберто Мартинес да помисли за негова замяна в стартовия състав на Белгия за европейското първенство по футбол. В тази статия ще представим алтернативите пред белгийския селекционер

Яник Ферейра-Караско

В приятелските мачове срещу Гърция и Хърватия именно играчът на Атлетико Мадрид започна на левия фланг на атаката. Ферейра-Караско даде асистенцията за гола на Торган Азар, а и това е натуралната му позиция на терена. Поради голямата конкуренция се налагаше Караско да играе като ляв халфбек, но силният сезон с Атлетико наклонява везните в негова полза. Караско е доказан боец, който имаше своята роля в завоюването на бронзовите медали на Световното първенство в Русия през 2018 г., а възможността да играе на поста, на който и в клубния си отбор, ще даде допълнителна мотивация за силно представяне.

Торган Азар

По-малкият брат на Еден загуби титулярното си място в Борусия Дортмунд, като изигра едва 16 срещи в Бундеслигата през сезон 2020/21. Въпреки че в националния отбор играе предимно на неудобната позиция на ляв халфбек, той има 2 гола в 4 срещи за "червените дяволи" през тази календарна година. Резултатността на Торган може да накара Мартинес да го премести в по-атакуваща роля за сметка на Караско, чийто последен гол за националната селекция беше през 2019 г. Не е изключено двамата отново да са на един фланг, но с разменени позиции, като това би изненадало съперниците.

Леандро Тозард/Насер Шадли

По-малко вероятни са опциите с Леандро Трозард и Насер Шадли. Крилото на Брайтън има само изиграни 7 мача за Белгия, а единствените му два гола дойдоха при разгрома с 8:0 над доста по-слабия тим на Беларус. Това ще е първи голям форум в кариерата на 26-годишния футболист и едва ли той ще е крайъгълният камък, около който да се гради играта на Белгия. Най-вероятно Мартинес ще разчита на него през вторите полувреме, за да освежи играта.

Насер Шадли е най-опитният от четиримата предложени футболисти, като има 64 мача и 8 гола. Той игра в контролата с Хърватия като ляв халфбек, като е използван предимно на тази позиция в последните години. От 2017 г. досега Шадли е започнал като крило само в два двубоя, което прави преместването му в атака също малковероятно.

Разбира се, Роберто Мартинес може да изненада като премести използвания по-често отдясно Дрис Мертенс, или заложи на 19-годишния талант от Рен Жереми Доку, но и двете възможности изглеждат прекалено експериментални при наличието на толкова много възможности за позиционна замяна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички