Историята на белгийските вратари учи: Какво Куртоа НЕ трябва да прави срещу Роналдо на Европейското? (ВИДЕО)


Историята на белгийските вратари учи: Какво Куртоа НЕ трябва да прави срещу Роналдо на Европейското? (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

10450 0

Един от най-интригуващите двубои на осминафиналите на Европейското първенство по футбол противопоставя настоящия шампион на Стария континент Португалия и един от големите фаворити за спечелването на тазгодишното състезание - Белгия. А големият въпрос преди сблъсъка е дали Тибо Куртоа ще се справи със задачата да спре Кристиано Роналдо.

Едно е сигурно, настоящият вратар на Реал Мадрид трябва да се учи от история със свой сънародник, който през 2007 година бе на вратата за "червените дяволи" и опита "тактика", чрез която да спре Кристиано, но крайният резултат бе... два гола за тогава младия Роналдо и категорична победа с 4:0 за Португалия.

Какво се случи с рендето, което разплака Роналдо на Евро 2016 (ВИДЕО)?

Тогава на вратата за Белгия е Стин Стайнен, а преди квалификационния мач за Евро 2008 той споделя: "Още две минути след началото трябва да преследваме Кристиано Роналдо, за да не може да продължи да играе и да напусне терена на носилка. Не искам от съотборниците си да му счупят краката, но трябва да играем с характер и да ритаме здраво".

Португалия докладва тези думи на УЕФА и европейската футболна централа глобява Стайнен с 4500 евро за "неуместни изявления". А в самия мач, както вече споменахме, Белгия не успява да спре Роналдо, който вкарва два гола.

След срещата вратарят се извинява на Кристиано за думите си, а португалецът споделя: "Стайнер ми се извини и аз приех извинението. За мен няма никакъв проблем вече. Случват се такива неща във футбола - не правя драма от тях. Много по-важно е, че спечелихме този мач".

Защо този играч не е на Евро 2020? Вкара изумително бижу, докато отборът му се мъчи на 1/8-финал (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички