Какво се случи с Димитри Пайе, който разплака Кристиано Роналдо на Евро 2016?


Какво се случи с Димитри Пайе, който разплака Кристиано Роналдо на Евро 2016?
Снимка: Getty Images/Guliver

24600 0

Евро 2016 беше единственият голям турнир, на който Димитри Пайе участва с националния отбор на Франция. Мнозина си спомнят как атакуващият халф контузи Кристиано Роналдо във финала на европейското първенство. Всъщност осмицата на "петлите" беше основен футболист и попадна в идеалния отбор на турнира. Какво обаче се случи в кариерата му след това?

Пайе направи невероятен сезон 2015/16 с Уест Хем, като се доказа като голям майстор на преките свободни удари и с 9 гола в 30 мача стана играч на сезона за "чуковете", които завършиха на 7-мо място. След шампионата на Европа обаче Пайе губи всякаква мотивация да играе в Уест Хем и дори заплашва да си счупи краката, ако не бъде продаден.

След 18 мача и само 2 гола в началото на 2017 г. Пайе се завръща в Олимпик Марсилия като част от проекта "ОМ Шампиони", като освен това са взети играчи като Патрис Евра. Въпреки това обаче за 5 години Марсилия не успява да триумфира с шампионската титла и да пребори конкуренцията на ПСЖ и Лил. През сезон 2017/18 Пайе и компания стигнаха до финала в Лига Европа, но тям бяха пометени от Атлетико Мадрид. Оттогава нещата не са много розови за някогашния гранд.

Наличието на огромната конкуренция във френския отбор обаче оставя халфа зад борда. В периода 2017 - 2018 Пайе изиграва само 6 двубоя, а Дидие Дешан започва да разчита на по-млади футболисти. И макар Пайе да има проблясъци с екипа на Олимпик Марсилия името му по-често се прочува отново със скандали - в началото на тази година треньорът Андре Вилаш-Боаш сподели, че Пайе въобще не се разбира с другия лидер на отбора Флоран Товен, което става причина Марсилия да завърши едва на пето място. Не се и учудваме предвид темперамента на Пайе.

Медиите в Англия понякога си припомнят изпълнения на 34-годишния футболист, но Пайе остана един от многото, чиято слава залезе със същата скорост, с която и изгря. Погледите в шампионата на Франция по-често се насочват към млади таланти като Едуардо Камавинга, отколкото към позабравения играч на Марсилия. Единственото съжаление за Димитри Пайе може да е, че единственият трофей в кариерата му е Купата на Реюнион през 2004 г...

ОЩЕ материали от Евро 2020:

"Най-готиното" отпразнуване на гол на Евро 2020 (ВИДЕО)

Как този човек не е на Евро 2020? Докато страната му се мъчи на 1/8-финал, той вкара истинско бижу (ВИДЕО)

"Кристиано Роналдо е велик, но много дразнещ заради..."

 

 

Най-красивите отигравания на Евро 2020 до момента (ВИДЕО)

Ако Хари Кейн правеше това на мачовете, Англия щеше да е шампион на Евро 2020 (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички