Едуардо Камавинга, който не попадна в състава на Франция за Евро 2020, вече има стадион, кръстен на него (СНИМКА)


Едуардо Камавинга, който не попадна в състава на Франция за Евро 2020, вече има стадион, кръстен на него (СНИМКА)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3385 0

Световният шампион Франция се справя на добро ниво на Европейското първенство по футбол, като спечели "групата на смъртта" в компанията на Португалия и Франция, въпреки че записа само един успех (и две равенства).

Дидие Дешан повика Карим Бензема за първи път от години насам, но си навлече критики в страната, че не е взел в състава големия талант в полузащитата - Едуардо Камавинга, който е част от френския елитен Рен.

И докато "петлите" очакват осминафиналния си двубой срещу Швейцария, 18-годишният халф се похвали с нещо наистина забележително. Въпреки крехката си възраст вече има стадион, който е кръстен на негово име.

Стадионът е домът на CF2L - академията, която обединяване най-големите таланти в околността, за да тренират и играят заедно. Един от първите треньори на Камавинга - Николас Мартинаис, работи в академията. Тийнейджърът пък не пропусна да се похвали със снимка в личния си профил в социалната мрежа "Инстаграм" - вижте я по-долу в материала.

А последният мач на Франция на Евро 2020 срещу Португалия бе толкова очакван, че дори "полетя" в космоса (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички