Звездният тим на Белгия е мотивиран да детронира Португалия на Евро 2020


Звездният тим на Белгия е мотивиран да детронира Португалия на Евро 2020
Снимка: Getty Images; колаж: SportLive

1990 0

Белгия и Португалия се изправят един срещу друг в четвъртия 1/8-финален двубой от Евро 2020. "Червените дяволи" преминаха груповата фаза с 3 победи от 3 срещи и са уверени, че могат да спечелят турнира. Действащият европейски шампион пък излезе под №3 от "групата на смъртта", но се надява, че ще подобри играта си и  отново ще стигне до трофея.

Кога е мачът Белгаия - Португалия от Евро 2020?

Двубоят е на 27 юни (неделя) с начален час 22:00 ч. Домакин на сблъсъка е стадион "Ла Картуха" в Севиля, Испания. Може да проследите срещата, както и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Новини преди мача

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес няма да може да разчита на Тимоти Кастан и Насер Шадли, които са контузени. Нелсон Семедо и Данило Перейра пък са под въпрос в редиците на Португалия.

Голмайсторите на двата отбора Ромелу Лукаку и Кристиано Роналдо отново ще мерят сили, след като цял сезон се надпреварваха за "Златната обувка" в Серия А. Преди срещата Лукаку разкри за какво Кристиано му завижда (подробности четете тук).

Форма на двата отбора

Белгия показа, че се намира в отлична форма, след като спечели и трите си мача в груповата фаза. "Дяволите" разполагат с изключителен състав, който вече изглежда сработен и готов да разгърне пълния си потенциал. Лидерите на отбора Кевин де Бройне и Ромелу Лукаку са в отлично настроение, а покрай тях и братята Торган и Еден Азар.

Що се отнася до европейския шампион Португалия, тимът беше в много тежка група и е трудно да се прецени от резултатите на отбора в каква форма се намира. От показаното като игра обаче може да се заключи, че тимът играе добър футбол, макар и да показа някои слабости, особено срещу отбора на Германия.

Ситуация в потока

Победителят от сблъсъка Белгия - Португалия ще трябва да се изправи на 1/4-финалите срещу тима на Италия, който в събота вечер победи Австрия. 

Очаквани състави

Белгия: Куртоа; Алдервейрелд, Вермален, Вертонген; Мюние, Де Бройне, Уитсел, Т. Азар; Караско, Лукаку, Е. Азар

Португалия: Руи Патрисио; Нелсон Семедо, Рубен Диаш, Пепе, Герейро; Палиня, Ренато Санчес, Жоао Моутиньо; Бернардо Силва, Роналдо, Диого Йота

Ключови играчи

В състава на Белгия най-важна роля има Кевин де Бройне, който е способен с един пас да решава футболни срещи. Не трябва да се подценява и ролята на Ромелу Лукаку, който се намира в отлична форма и има задачата да завършва атаките на своя отбор.

В тима на Португалия безспорният най-важен футболист е Кристиано Роналдо, който не спира да бележи и да чупи нови и нови рекорди. Роналдо е причината "мореплавателите" да не отпаднат още в груповата фаза, като със сигурност ще бъде лидер за своя отбор и срещу Белгия.

Факти

* Белгия спечели последните си 13 мача (Европейско първенство).

* Белгия е отбелязала поне 2 гола в последните си 13 мача (Европейско първенство).

* Португалия е непобедена в 23 от последните си 25 мача (Европейско първенство).

* В 8 от последните 9 мача на Португалия (Европейско първенство) са отбелязани над 2,5 гола.

* Португалия вкара поне 2 гола в 8 от последните си 9 мача (Европейско първенство).

* Португалия е непобедена в последните си 6 мача срещу Белгия във всички турнири.

Ето и пълната ТВ програма на мачовете от осминафиналите на Евро 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички