Ериксен ще трябва да почака преди отново да заиграе за Дания


Ериксен ще трябва да почака преди отново да заиграе за Дания
Снимка: Getty Images

1428 0

Кристиан Ериксен  e дал положителна проба за коронавирус преди дългоочакваното си завръщане в датския национален отбор през следващата седмица. 30-годишният футболист, който получи сърдечен арест по време на мача на Дания с Финландия на Евро 2020 през юни миналата година, впечатли, откакто се присъедини към Брентфорд със свободен трансфер през януари.

Този месец той записа асистенция при победата на "пчелите" с 2:0 над Бърнли, като това беше първото му участие на терена след завръщането му във футбола. Благодарение на добрите си изяви, полузащитникът получи повиквателна за предстоящите приятелски двубои на страната си, но положителният тест ще забави пътуването му за лагера на "червения динамит" .

Въпреки обстоятелствата селекционерът на Дания Каспер Хюлманд се надява, че футболистът на Брентфорд ще може да вземе участие в мачовете срещу Нидерландия, които ще се играят в дома на бившия клуб на Ериксен - Аякс, и срещу Сърбия в столицата Копенхаген.

"Водим диалог с него и Брентфорд относно ситуацията", каза датският селекционер. "Очакваме да го  видим  възможно най-скоро, по-късно през седмицата.

Щастливи сме, че го включихме в отбора и очакваме да бъде с нас за вълнуващите контроли срещу Холандия и Сърбия", каза още специалистът.  А какво каза Ериксен, след като се завърна във футбола след инцидента през миналото лято

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички