Ериксен разкри за какво е мислил по пътя за болницата след инфаркта


Ериксен разкри за какво е мислил по пътя за болницата след инфаркта
Снимка: Getty Images

1618 0

Полузащитникът Кристиан Ериксен, който стана футболист на английския Брентфорд, разказа как е стигнал до решението да възобнови кариерата си. Датчанинът се върна и към ужасяващия момент по време на Евро 2020, когато получи инфаркт на терена.

Инцидентът се случи на 12 юни 2021 година по време на мача между неговия тим и Финландия. По-късно на Ериксен му беше поставен сърдечен дефибрилатор.

"По пътя за болницата казах на Сабрина (жена му, бел.ред.), че може да прекратя кариерата си. Но два дни по-късно всичко се промени. Бях наясно какво ми се случи по-късно същия ден и през следващите дни. Тогава започнаха изследванията, започнаха да се появяват въпроси: Ще мога ли? Ще успея ли?", разказа Ериксен, цитиран от "The Guardian".

"С течение на времето се поправих в този смисъл, че ако резултатите от медицинските прегледи са нормални, тогава ще мога да се върна постепенно към футбола. Имаше много тестове как ще реагира сърцето ми на физически упражнения и, за щастие, нищо не се прояви, всичко мина добре. Всеки месец аз мога да увелича натоварванията и след това мога да започна да играя", допълни халфът. А ето кога мениджърът на Брентфорд очаква да го види в игра. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички