Антонио Конте ентусиазира феновете на Тотнъм с изказване за Кристиан Ериксен


Антонио Конте ентусиазира феновете на Тотнъм с изказване за Кристиан Ериксен
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1461 0

Старши треньорът на Тотнъм Антонио Конте разкри, че би желал някой ден отново да работи с Кристиан Ериксен, след като имаше възможността да го стори в Интер за период от около година и половина. Макар и датчанинът да не бе несменяем титуляр в състава на "нерадзурите", той изигра важна роля за спечелването на Скудетото.

Футболът е непредсказуема игра и в крайна сметка Конте напусна Милано и застана начело на отбора, в който Ериксен натрупа популярност. Полузащитникът пък подписа договор с Брентфорд и феновете на Острова, а и по света, с нетърпение очакват завръщането му на терена след кошмара от Евро 2020.

На пресконференция преди домакинството на Саутхемптън (довечера, 9 февруари, 21:45 ч.) Конте бе попитан дали е обмислял входящ трансфер на Кристиан Ериксен през януарския трансферен прозорец:

"Ако трябва да съм честен - не. Със сигурност Ериксен е част от историята на Тотнъм и да се завърне тук би било чудесна възможност за мен, за него и за клуба. Аз съм един от най-щастливите хора, че той ще играе отново. Прекарахме си добре в Интер, спечелихме Серия А и аз му желая всичко най-добро", започна опитният наставник и добави: "Но, никога не знаеш какво може да се случи в бъдеще. Бих се радвал да разполагам с него и да работим заедно отново!".

"Бях малко изненадан, мислех, че ще му трябва повече време преди да се завърне, но той подписа с Брентфорд. Там ще бъде само 6 месеца, ще видим какво ще се случи", завърши темата Конте.

Кристиан Ериксен прекара шест сезона и половина в Северен Лондон, след като бе пристигнал от Аякс през 2013 година. Той бе с ключова роля в отбора на Маурисио Почетино, който успя да изкачи клуба в друга "орбита". След загубения финал в Шампионска лига през 2019 г. обаче, датчанинът пожела да си тръгне и облече екипа на Интер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички