Англия "ще гони" изненадващия лидер Чехия от първото място в групата на Европейското първенство


Англия "ще гони" изненадващия лидер Чехия от първото място в групата на Европейското първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

1342 0

Време е за ден номер 12 на Европейското първенство по футбол. Вече са ясни окончателните подреждания в три от групите, а след днешния ден ще се разбере финалното класиране и в група "D", като се доближаваме още повече до елиминациите.

В тази група се очакваше Англия и Хърватия да са тимовете в спор за първата позиция, но Чехия се представя изненадващо добре, а първите два посочени тима не впечатляват. Така директният мач между чехите и "трите лъва" ще излъчи победителя в групата.

КОГА Е МАЧЪТ ЧЕХИЯ - АНГЛИЯ НА ЕВРО 2020?

Двубоят е днес, вторник, 22 юни, като ще се състои на митичния "Уембли" в Лондон и така Англия ще има подкрепа от своите привърженици и в тази среща, въпреки че се води символичен гост. Мачът започва в 22:00 часа българско време, като можете да следите него и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Мачът между двата отбора е поверен на 41-годишния португалски съдия Артур Соареш Диаш.

Наставникът на "трите лъва" Гарет Саутгейт ще може да разчита на всички повикани футболисти, тъй като никой няма травми или други проблеми. Освен това радващ за него факт е, че от двата мача до момента само Фил Фоудън е изкарал жълт картон и няма много застрашени, които евентуално да изпуснат първия осминафинал.

На Острова очакват доста промени от Саутгейт за мача с чехите, предвид много вялото нападение срещу Шотландия при нулевото равенство. Понеслият огромни критики Хари Кейн обаче все пак вероятно отново ще стартира. Възможно е Маркъс Рашфорд да получи шанс да бъде сред титулярите, а това изглежда още по-вероятно за Джак Грийлиш. Припомняме, че хора като Джейдън Санчо, Джордан Хендерсън и Хари Магуайър все още не са взели участие на този турнир поради различни леки травми и треньорско решение.

Чехите също нямат проблем с контузени футболисти и Ярослав Шилхави ще може да заложи на всичко най-добро, с което разполага. След отличната първа среща и победа над Шотландия, където не бе записан и един жълт картон, последва равенството с Хърватия, при което Масопуст, Борил и Хложек бяха официално предупредени и трябва да имат едно на ум. А отново Шилхави ще разчита най-много на звездата си в нападение Патрик Шик, който е сред голмайсторите на турнира с 3 попадения до момента.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Чехия е в противоречива форма, като в последните си 6 двубоя има едва две победи. Най-важното за тима обаче е, че на този турнир в момента са непобедени, като имат победа над Шотландия и равенство срещу финалиста от последното издание на световно първенство - Хърватия.

Англия пък е непобедена в 8 поредни срещи (последната загуба дойде от Белгия с 0:2 на 15 ноември 2020 година), като до равенството с Шотландия бе в поредица от 7 победи. "Трите лъва" обаче не впечатлиха до този момент на Европейското, като имат едва един отбелязан гол (в контролите преди турнира също вкараха само по 1 гол в мачовете срещу Румъния и Австрия).

СИТУАЦИЯТА В ГРУПА "D"

Ситуацията в група "D" преди изиграването на последните две срещи там е следната: Чехия и Англия са на първите две места с по 4 точки ("трите лъва" са втори заради по-лошата си голова разлика), докато Хърватия и Шотландия са на последните две места също с равни точки - по 1, като "шахматистите" са с по-добра голова разлика.

Равенство между чехите и англичаните ще запази непокътнати първите две позиции, но е пределно ясно, че селекцията на Гарет Саутгейт ще се бори за лидерското място и за успеха в двубоя срещу Чехия.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Чехия: Вацлик, Челюстка, Коуфал, Калас, Дарида, Холеш, Масопуст, Сучек, Янкто, Борил, Шик

Англия: Пикфорд, Шоу, Магуайър, Стоунс, Трипиър, Грийлиш, Филипс, Стърлинг, Маунт, Рашфорд, Кейн

ЧЕХИЯ - АНГЛИЯ: ИГРАЧИ НА ФОКУС

Рахийм Стърлинг вкара единствения гол за "трите лъва" на Евро 2020 до момента - срещу Хърватия в откриващия мач. Той показва, че е в добра форма, а освен всичко друго при миналата среща между днешните опоненти той наказа чехите с хеттрик.

За Чехия е ясно кой е човекът във форма. Патрик Шик изумява с три попадения до момента, като единствено Кристиано Роналдо има толкова. Шик се отличи и с гол-претендент за най-красив на турнира до момента, като вкара почти от центъра срещу Шотландия. 

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021

Роналдо атакува шокиращ рекорд на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички