Байерн Мюнхен с инвестиция за бъдещето: Плати упомрачителна сума за 13-годишен


Байерн Мюнхен с инвестиция за бъдещето: Плати упомрачителна сума за 13-годишен
Снимка: Getty Images

4514 0

Германският колос Байерн Мюнхен подписа договор с 13-годишното момче Майк Уиздъм, като вложи за него огромни средства. Според журналиста Флориан Плетънберг от "Sky Sports", баварците са наблюдавали младежа от около година и половина.

Общата сума възлиза на 300 000 евро, като тя се състои предимно от солиден бонус при парафиране на контракт с тима. Родителите на играча също ще получат значително възнаграждение за трансфера, а освен това младият талант ще взима заплата. На Борусия Мьонхенгладбах ще бъдат изплатени 20 000 евро.

За играчите до 15-годишна възраст в Байерн Мюнхен се твърди, че получават 400 евро или по-малко, но когато стигнат до 16-годишна възраст, водещите играчи могат да получават по 2000 и 3000 евро на месец.

Уиздъм, който на 24 септември навършва 14 години, ще се присъедини към отбора до 15 години през лятото. Известно е, че нападателят е изключително умел с двата крака и впечатлява в ситуации един срещу един. Баварският гранд продължава да мисли в дългосрочен план и се бори да привлече още една млада надежда 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички